Ttela

Katten Strumpan hänger med på drömresan

- SOFIA CALLESSON 0520-42 26 91 sofia.callesson@ttela.se

Katten strumpan, som vanligtvis bor i Strömslund i Trollhätta­n, befinner sig just nu med makarna Anders och Kristina Nilsson i en segelbåt på Gran Canaria i väntan mot vidare färd mot Karibien. – Klart hon ska hänga med på vår resa. Det bli mysigare då, säger Kristina Nilsson.

Besättning­en på Segelbåten Streamline, en Aphrodite 34, består av Anders och Kristina Nilsson och deras sjuåriga blandraska­tt Strumpan.

Trollhätte­bornas seglats/drömresa startade från Dragsmark utanför Uddevalla den 2 juli i år och de beräknar att komma hem i augusti 2018.

– Vi har tagit tjänstledi­gt från våra jobb fram tills då. Just nu befinner vi oss på Gran Canaria i väntan på överfarten mot Karibien som vi seglar mot om cirka en vecka. Där ska vi stanna tills i maj då vi påbörjar seglatsen hemåt, säger Kristina.

I fjol gjorde familjen Nilsson en ”testresa” till Bornholm med Strumpan för att kolla hur hon klarade en längre seglats.

– Hon var lite sjösjuk de första dagarna och det var vi med. Det blev samma sak den här gången men det gav med sig fort. Strumpan trivs bra på båten och det är väldigt mysigt att kunna ha henne med.

Kristina påpekar att Strumpan lever sitt liv på båten och att de sällan tar med henne upp på land.

Vid ett tillfälle tog sig Strumpan dock sig egna friheter och gav sig ut på en upptäcktsf­ärd som slutade med 14 timmars omväg med båten för makarna Nilsson.

– När vi skulle segla från La Gomera mot Gran Canaria var Strumpan plötsligt borta. Hon hade rymt. Vi letade och letade i en vecka och tog sedan beslut om att segla vidare själva.

”Incidenten” med rymningen slutade dock gott. För under seglatsen mot Gran Canaria ringde ansvariga från Hamnkontor­et i La Gomera och meddelade att Strumpan var återfunnen och befann sig i en annan båt i hamnen.

– Vi fick vända och segla tillbaka. Det tog 14 timmar. Strumpan var helt okej när vi hämtade henne, det bodde en hund i båten hon rymde till. Därmed fanns det alltid en skål med vatten tillgängli­gt för henne. Det var tur att allt gick så bra, säger Kristina.

Om Strumpan fortsättni­ngsvis kommer att vara rymningsbe­nägen återstår att se. Hur som helst befinner hon sig just nu på sitt kattlivs, förmodlige­n, största reseäventy­r. Fotnot: Mer om familjen Nilsson och katten Strumpans äventyr går att finna på www.strumpanpa­aventyr.blogg.se. Den uppdateras med jämna mellanrum med både bilder och intryck från familjen Nilssons drömresa.

 ?? Bild: PRIVAT ?? GILLAR BÅTLIVET. Katten Strumpan är just nu ute på sitt livs förmodlige­n största äventyr. Tillsamman­s med makarna Anders och Kristina Nilsson är hon ute på en ett års lång seglats.
Bild: PRIVAT GILLAR BÅTLIVET. Katten Strumpan är just nu ute på sitt livs förmodlige­n största äventyr. Tillsamman­s med makarna Anders och Kristina Nilsson är hon ute på en ett års lång seglats.
 ?? Bild: PRIVAT ?? DRÖMRESA. Anders och Kristina Nilsson och katten Strumpan befinner sig just nu på Gran Canaria och ska snart styra kosan mot Karibien.
Bild: PRIVAT DRÖMRESA. Anders och Kristina Nilsson och katten Strumpan befinner sig just nu på Gran Canaria och ska snart styra kosan mot Karibien.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden