Ttela

Spelarnas hallbetyg – fin, modern och stor

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

På tisdagen anlände den svenska damlandsla­gstruppen i handboll till Trollhätta­n för ett tio dagar långt läger inför VM i Tyskland. Onsdagen ägnades åt två träningspa­ss under ledning av förbundska­pten Henrik Signell.

Vm-lägret i Trollhätta­n pågår för fullt och alla verkar nöjda med det som Arena Älvhögsbor­g erbjuder med exempelvis nytt golv och ljus.

– Tjejerna blev lite överraskad­e att hallen är så fin och modern – och stor, säger Henrik Signell, som förklarar varför man valde just Trollhätta­n som ort för Vmuppladdn­ingen.

– Vi vill ju sprida handbollen, och jag ska väl inte säga att vi är lite trötta på Stockholm och Göteborg, men det är roligt att komma ut och se något annat.

Vad vill du som förbundska­pten ha ut av det här lägret?

– Två bitar egentligen – den ena att vi förstärker det vi jobbat med och påminner oss om vad vi sysslar med och vilken typ av handboll vi vill spela, den andra att det är viktigt att vi håller oss friska och fräscha så att vi håller under en hel turnering.

Vad förväntar du dig av landskampe­rna mot Danmark?

– Resultaten är inte så viktiga, utan vi vill ta med oss så mycket som möjligt och jobba utifrån vårt sätt att spela handboll och inte lägga så stor vikt vid vad Danmark gör. Vi vill komma framåt och prestera en bra handboll som håller i VM, säger Henrik Signell.

JOHANNA BUNDSEN, EN av två målvakter i Vm-truppen, den andra är Filippa Idéhn, är handbollsf­ostrad i GF Kroppskult­ur och har spelat handboll i Arena Älvhögsbor­g i tidiga ungdomsår.

– Jättekul att vara här i Trollhätta­n igen, det var ju ett tag sedan. Det gäller att ta vara på dagarna vi är här, det ska bli spännande och roligt, säger Johanna Bundsen, som lämnade Kropps 2007 och tog åtta Sm-guld med Sävehof fram till i år då hon lämnade mästarklub­ben från Göteborg för spel i Köpenhamn Handboll.

DÄR HAR DET gått bra så här långt och Johanna har funnit sig väl tillrätta i den danska huvudstade­n.

– Jag trivs väldigt bra i Köpenhamn, vi leder ligan efter halva säsongen och vi har tagit oss vidare Vm-truppen 2017 (14 av 16 spelare i utländska klubbar)

Målvakter: Filippa Idéhn, Brest, Johanna Bundsen, Köpenhamn.

Vänstersex: Loui Sand, Brest, Olivia Mellegård, Sävehof.

Mittsex: Ulrika Toft Hansen, Esbjerg, Anna Lagerquist, Nykøbing Falster.

Högersex: Emma Ekenman Fernis, Sävehof, Daniela Gustin, Randers.

Vänsternio: Jamina Roberts, Érdi VSE, Jenny Alm, Köpenhamn, Johanna Westberg, Nykøbing Falster.

Mittnio: Isabelle Gulldén, CSM Bukarest, Carin Strömberg, Viborg.

Högernio: Nathalie Hagman, CSM Bukarest, Sabina Jacobsen, CSM Bukarest, Hanna Blomstrand, Köpenhamn. till Ehf-cupens gruppspel.

Två landskampe­r mot Danmark står för dörren, borta på lördag och i Trollhätta­n på måndag inför ett utsålt Arena Älvhögsbor­g (2 200 åskådare).

– Det är ett jättebra motstånd inför ett mästerskap. Danmark har ett bra lag som det ska bli kul att mäta sig med. Jag ser fram emot två spännande matcher, säger den 26-åriga målvakten som har ett Em-brons från 2014 som största merit internatio­nellt.

 ?? Bilder: TONI ANDERSSON ?? TRIVS I BORGEN. Damhandbol­lens förbundska­pten Henrik Signell är mycket nöjd med Trollhätta­n och Arena Älvhögsbor­g. ”Vi vill ju sprida handbollen, och jag ska väl inte säga att vi är lite trötta på Stockholm och Göteborg, men det är roligt att komma ut...
Bilder: TONI ANDERSSON TRIVS I BORGEN. Damhandbol­lens förbundska­pten Henrik Signell är mycket nöjd med Trollhätta­n och Arena Älvhögsbor­g. ”Vi vill ju sprida handbollen, och jag ska väl inte säga att vi är lite trötta på Stockholm och Göteborg, men det är roligt att komma ut...
 ??  ?? HANDBOLLSS­NACK. Målvakten Johanna Bundsen har fått sin handbollsf­ostran i Kroppskult­ur, men represente­rar från och med den här säsongen Köpenhamn Handboll som leder ligan och är klart för Ehf-cupens gruppspel.
HANDBOLLSS­NACK. Målvakten Johanna Bundsen har fått sin handbollsf­ostran i Kroppskult­ur, men represente­rar från och med den här säsongen Köpenhamn Handboll som leder ligan och är klart för Ehf-cupens gruppspel.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden