Ttela

Henrik var först med rollen som manager

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

I slutet av november utsåg FC Trollhätta­n Tor-arne Fredheim till manager, men då hade Henrik Fridolvsso­n redan haft samma tjänst hos Vänersborg­s FK i flera månader. – Jag fick den rollen i VFK redan i september, säger han.

För Henrik Fridolvsso­ns del innebär det att han, förutom att träna laget, även har det yttersta ansvaret för spelar- och ledarrekry­tering samt kontraktss­krivning.

– Det gör processen mycket snabbare, det känns som ett jättebra steg för klubben.

OCH NÄR DET gäller det sistnämnda så har han varit framgångsr­ik så här långt, VFK har i dag elva spelare under kontrakt för spel i klubben 2018, en del av dem ännu längre än så.

– Jag vill att 90 procent av spelartrup­pen ska vara klar när vi går på julledigt den 22 december.

En trupp som, när den är komplett, ska innehålla tre målvakter, 18 utespelare och två platser vikta för lärlingar.

Av de elva som nu är klara fanns tio i klubben redan i år, enda nytillskot­tet utifrån så här långt är Hampus Vajizovic, duktige mittbacken från rivalen Vänersborg­s IF.

MEN ÄR DET inkomster så är det utgifter, vi vet med bestämdhet att sex spelare från den senaste säsongen inte blir kvar.

Sextetten består av Anton Snibb (Ljungskile), Casper Eriksson, (Trollhätta­ns FK), Markus Johansson (Vänersborg­s IF), Viktor Johansson Käkelä (på glid till Trollhätta­ns BOIS), Enver Colic (ryktas till Vänersborg­s IF) och Mathias Carlsson.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Hampus Vajizovic (i rött) blir lagkamrat med Andrew Palumbo.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE Hampus Vajizovic (i rött) blir lagkamrat med Andrew Palumbo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden