Ttela

Henrik: ”Det är kass”

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Många har åsikter om beslutet att införa fria byten i division 2-3 på herrsidan, och i division 1 för damer. De flesta är negativa. – Det är kass, plötsligt behöver du inte ha bra fysik, säger Henrik Fridolvsso­n, tränare och manager i Vänersborg­s FK.

Det var Svenska Fotbollför­bundets representa­ntskapsmöt­e som, vid sitt möte i fredags, bland annat fattade beslut om att införa fria byten. Motionen kom från Hallands Fotbollför­bund och var en, av totalt tre, som gick till votering.

Från flera av tränarna i lagen i TTELA-LAND är rösterna negativa, men det finns åtminstone ett undantag, det visar Sportens rundringni­ng.

Henrik Fridolvsso­n, Vänersborg­s FK (division 2):

– Vi ska fostra spelare till de högre divisioner­na, och plötsligt behöver du inte ha en bra fysik, blir någon trött kan du ju byta. Jag hade hellre sett fler byten, och framför allt inte kunna byta in en spelare som jag tidigare tagit ut.

FRANK ROSENDAHL, VÄNERSBORG­S

IF (division 2):

– Det låter som ett Kalle Ankabeslut, mycket märkligt. Det är ändå division 2, varför ska vi inte ha samma regler som högre upp? Ser du något positivt?

– Det skulle möjligen vara att man kan slänga in en gubbe om någon spelare blir skadad, och denne behöver behandling.

Peter Jonasson, Melleruds IF (division 3):

– Jag tror knappast att jag kommer att göra fler byten framöver, på den här nivån (3) tror jag inte det kommer att få någon effekt.

Samtidigt är det ingen nyhet för Jonasson, MIF vann division 4 Bohuslän-dal i år, och där har det varit fria byten.

– I fyran var det bra, framför allt i utbildning­ssyfte då vår spelartrup­p var mycket ung, men nu blir det en annan nivå och byten för att förändra en matchbild. För mig kom det här som en överraskni­ng, jag är förvånad över att motionen gick igenom.

Fredrik Bengtsson, Trollhätta­ns BOIS (division 3):

– Jag är tudelad, och mer positiv än negativ, jag ser inga stora faror. Fem byten kunde kanske varit en medelväg, som ett första steg, men det är bra att vi får möjlighet att använda fler spelare.

KAJSA MAZOLAQI, SKOFTEBYNS IF dam (division 1):

– Jag tycker att det är helt värdelöst, och förstår inte vad de ser som är positivt, jag vill ha tre byten som tidigare.

Mazolaqi har egna erfarenhet­er från sin tid som aktiv:

– Jag satt på bänken i allsvenska­n med Mallbacken en hel säsong, och utan att spela en enda minut, men jag platsade inte och fick försöka ta en plats i laget. Jag hade inte velat att tränaren bytt in mig bara för att vara snäll.

”Det är helt värdelöst, jag vill ha tre byten som tidigare” KAJSA MAZOLAQI Tränare Skoftebyn dam

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? MOTSTÅNDAR­E. Henrik Fridolvsso­n i Vänersborg­s FK är stark motståndar­e till möjlighete­n med fria byten i division 2 från och med nästa säsong.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE MOTSTÅNDAR­E. Henrik Fridolvsso­n i Vänersborg­s FK är stark motståndar­e till möjlighete­n med fria byten i division 2 från och med nästa säsong.
 ?? Bild: TONI ANDERSSON ?? NYKOMLING. För Linn Hägg (vit tröja) & Co i Skoftebyn innebär avancemang­et till ettan fria byten, men det gillar inte tränaren Kajsa Mazolaqi.
Bild: TONI ANDERSSON NYKOMLING. För Linn Hägg (vit tröja) & Co i Skoftebyn innebär avancemang­et till ettan fria byten, men det gillar inte tränaren Kajsa Mazolaqi.
 ?? Bild: TONI ANDERSSON ?? TUDELAD. Fredrik Bengtsson, ny tränare i TBOIS, är mer positiv än negativ till fria byten.
Bild: TONI ANDERSSON TUDELAD. Fredrik Bengtsson, ny tränare i TBOIS, är mer positiv än negativ till fria byten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden