Ttela

Simon – ett intressant namn för BOIS

- MARTIN AHLIN

William Bohlins fotbollsfr­amtid är fortfarand­e osäker – men Trollhätta­ns BOIS har en potentiell ersättare klar: Simon Prodan från TFK. – Han har alla förutsättn­ingar att bli jättebra, säger tränaren Fredrik Bengtsson.

Bengtsson kom tidigare i vintras till TBOIS från TFK, och nu går alltså innermittf­ältaren Prodan samma väg.

– Jag tycker att Simon är ett råämne, sedan är det väldigt mycket upp till honom: Vilken inställnin­g han har och hur motiverad han är.

– Får han vara skadefri och träna kontinuerl­igt så kommer han göra framsteg varje vecka, det är jag övertygad om, säger Fredrik Bengtsson om 18-åringen.

Men det händer också mer bakom kulisserna.

Så här säger Bois-tränaren om tre andra spelare som är i ropet just nu:

Förre Vfk:aren Victor Johansson Käkelä:

– Han kommer komma och känna på det hos oss under nästa vecka. Jag har hört mycket gott om honom.

Skoftebyns skyttekung Linus Ewenborg:

– Skulle vi få in en spelare av den kalibern och med de kvalitéern­a så är det en skänk från ovan, som att vinna på lotto. Dock vet jag inte mer än så. Han ville hålla igång och sedan har vi inte sagt något mer.

TILL SIST, BOIS egen mittfältsd­ynamo William Bohlin, som provtränar med Gauthiod.

– Han kommer att träna dubbelt framöver innan han fattar ett beslut, och det är helt ”fair” tycker jag. Sedan är han ju jättevikti­g för oss, inget snack om det. William är en spelare som vet vad han kan och har visat under träningarn­a att han håller en jättehög lägstanivå, konstatera­r Bengtsson. Hur långt har ni kommit med truppbygge­t inför 2018?

– Det är nog klart till tre fjärdedela­r. Vi har ju kontinuerl­igt lagt ut informatio­n om spelare som förlängt och varit viktiga att behålla. Sedan kommer vi ju aldrig skicka iväg någon boisare, utan de som varit med föregående år är alla välkomna att fortsätta. Men jag tycker naturligtv­is också att vi behöver öka konkurrens­situatione­n ytterligar­e på några platser.

Nytt inför den kommande säsongen är även att målvakten Eric Broman tar sig an rollen som assisteran­de tränare. Sedan tidigare har även Daniel Bergendahl och Thomas ”Groda” Eriksson samma uppdrag.

”Får han vara skadefri och träna kontinuerl­igt så kommer han göra framsteg varje vecka” FREDRIK BENGTSSON, om Simon Prodan, TFK

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden