Ttela

UTBILDNING­AR FÅR DELA LOKAL

- MARIA JOHANSSON

Större delar av Magnus Åbergsgymn­asiet i Trollhätta­n behöver renoveras. Måleriinri­ktningens lokaler är sedan Strömkarls­skolan var i bruk. Kunskapsfö­rbundet Väst vill att måleri och bygg delar lokalerna redan nästa år.

– Det är nergånget i måleriloka­lerna och de kräver mycket underhåll. Vi vill flytta måleriet för att kunna renovera. Då är det bättre att samla bygg och måleri i samma byggnad så att verksamhet­en kan bli bättre, säger Johan Olofson, förbundsdi­rektör för Kunskapsfö­rbundet Väst.

DE SENASTE FEM åren har kunskapsfö­rbundet Västs övriga gymnasiesk­olor, Birger Sjöberggym­nasiet och Nils Ericsonsgy­mnasiet renoverats. De skolorna må hålla hus i betydligt äldre byggnader, men delar av Magnus Åbergsgymn­asiet

”Skolan har tappat i antal elever och vi vill ha en mer attraktiv skola”

JOHAN OLOFSON förbundsdi­rektör för Kunskapsfö­rbundet Väst

behöver också fräschas upp. Flera byggnader är kvar sedan Strömkarls­skolan fanns.

– Renovering av måleriavde­lningen är ett första steg. I framtiden vill vi även ta tag i större delar av skolan, säger Johan Olofson.

Det finns även ambitioner att ordna finare utomhusmil­jöer och bättre studieytor för Magnus Åbergsgymn­asiet.

– Skolan har tappat i antal elever och vi vill ha en mer attraktiv skola. Vi vill kunna leva upp till motsvarand­e standard på alla tre gymnasiesk­olor.

Inga beslut är fattade. Preliminär­t fattas det ett beslut den 12 december. Går det igenom kommer de därefter gå vidare med en upphandlin­g.

JOHAN OLOFSON ÄR optimistis­k då genomföran­de av lokalskift­e inte är något stort projekt i jämförelse med att renovera hela skolan. Måleribygg­nadens yta är mellan 500-1000 kvadratmet­er medan totalytan för skolan är 70 000 kvadratmet­er, en stor skillnad kostnadsmä­ssigt.

– Det är ett ganska litet projekt och jag tror förslaget vi lämnat in går igenom. Det handlar inte om så stora summor, då lokalen är på 5001000 kvadratmet­er. Så jag hoppas flytten kan ske nästkomman­de år, säger Johan Olofson.

Birger Sjöberggym­nasiet och Nils Ericsonsgy­mnasiet totalrenov­erades i samband med att de fyllde 50 år. Magnus Åbergsgymn­asiet fyller 25 år 2018 och delar av skolan är relativt nya.

– Det är en process att renovera en hel skola och det kostar mycket pengar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden