Ttela

Kronans gran söker julklappar till barn

- SUSANNE ENGDAHL-JENSEN 0520-42 26 38 susanne.engdahl-jensen@ttela.se

I Kronans mötesplats står en ståtlig julgran inte bara för att det närmar sig jul utan också som en symbol för den nystartade julklappsi­nsamlingen som Jessica Stenström initierat.

Jessica Stenström är lokalvårda­re på kulturhuse­t Kronan och kan nu också titulera sig ”grangenera­l”.

Jessica tycker mycket om julen och har tidigare sett hur Hotel Kung Oscar samlat in klappar till Frälsnings­armén och hon frågade om Kronan fick hjälpa till och visst gick det bra.

Kulturhusc­hef på Kronan Paula Pelli är glad över det stora gensvaret.

– Det är första gången vi gör detta och sen vi började i helgen har det börjat trilla in julklappar, säger hon.

Julklappar kan nu lämnas in under Kronans ordinarie öppettider fram till den 17 december, dessa levereras sedan vidare till hotellet som i sin tur lämnar över dem till Frälsnings­armén som delar ut dem till barn och ungdomar i Trollhätta­n som behöver dem som bäst.

– Det behöver stå på paketet vilken åldersgrup­p det passar för och eventuell annan informatio­n som kan behövas, säger Paula Pelli.

Jessica Stenström tipsar om att man kan köpa nya julklappar eller kanske har man något därhemma som knappt är använt som andra kan få glädje av. Hon tycker att man ska ta chansen att glädja någon annan.

Redan första helgen hade det kommit in över hundra paket till hotellet och Kronan tillsamman­s och mer blir det säkert.

– Det finns så mycket omtanke om andra här på Kronan. Jessicas initiativ visar vilket engagemang i grannskape­t och Trollhätta­n som det finns här. Det känns verkligen bra att vi kan vara med och bidra, säger Paula Pelli.

 ?? Bild: SUSANNE ENGDAHL-JENSEN ?? JULKLAPPAR. Kulturhusc­hef på Kronan vid Kronans mötesplats där den ståtliga granen står och inväntar massor med julklappar till barn som behöver det som mest.
Bild: SUSANNE ENGDAHL-JENSEN JULKLAPPAR. Kulturhusc­hef på Kronan vid Kronans mötesplats där den ståtliga granen står och inväntar massor med julklappar till barn som behöver det som mest.
 ??  ??
 ??  ?? PYSSEL. Det har pysslats inför julen.
PYSSEL. Det har pysslats inför julen.
 ??  ?? PYNT. ”Grangenera­l” Jessica Stenström har pyntat fint.
PYNT. ”Grangenera­l” Jessica Stenström har pyntat fint.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden