Ttela

Simon vill stå för sin musik

- MARIA HALL 0520-42 26 00 maria.hall@ttela.se

Simon Issa gick bara första året på Magnus Åbergsgymn­asiet när genombrott­et i X Factor kom. I några år har det varit tyst från sångaren, men nu är han tillbaka med en ny egenskrive­n singel.

– Det har varit galet bra respons, säger Simon Issa.

Sångaren flyttade nästan direkt efter gymnasiet upp till Stockholm för att följa sin dröm om att kunna leva på musiken. Han beskriver musikscene­n i Trollhätta­n och musikscene­n i Stockholm som helt olika. I Trollhätta­n menar han att han var en av få manliga sångare, och att det mesta handlade om musiken.

– Det var nästan så att jag fick saker serverat här, jag spelade ju både på N3 och på kulturskol­an i flera år. Jag uppträdde bland annat som förband åt Agnes på Fallens dagar, säger han.

I STOCKHOLM ÄR däremot kontakter allt viktigare och hur man är socialt. Att vara duktig musikalisk­t är självklart viktigt, men inget som utgör hela nyckeln till att få synas.

– Networking är supervikti­gt där, man träffar låtskrivar­e och producente­r på mingel, bokar sessions och ses i studion för att göra låtar, säger Simon Issa.

– Det gäller att vara på rätt plats vid rätt tillfälle som nykomling.

Han har nyligen blivit signerad av ett skivbolag som ägs av Peter Swartling och planerar att släppa ännu en singel i början av nästa år.

ATT DET TAGIT en stund för Simon Issa att komma tillbaka till scenen säger han beror på att han velat skriva sitt eget material, och sprida sitt eget budskap. Något som också är viktigt för honom är att han tycker om låten och tror att han kan stå för den, även senare.

– Min dröm är att stå på stora scener, framträda och sprida ett budskap. Jag vill kunna stå för min musik, alltid, säger Simon Issa.

Det är också viktigt för honom att stå för att alla är lika mycket värda i samhället och han säger att han speciellt ogillar den machokultu­r som finns.

– Alla ska bara vara schyssta mot varandra, säger han.

FÖR ATT SKRIVA texter till sina låtar hämtar sångaren inspiratio­n från många håll, bland annat från sitt eget liv och sina vänners.

– Mycket inspiratio­n till låttexter får jag av folk som snackar skit också, tillägger han.

Han berättar att texten till den senaste singeln, Can’t get enough, handlar om två personer som träffats men en av dem känner inte samma sak som den andra. Det är en text som många kan känna igen sig i, något som är viktigt för Simon Issa när han skriver sina texter.

I den nya låten tycker han att han hittat sitt eget sound.

– Det tog ett tag, men jag tror att jag har det nu, skrattar han.

Låten har redan över 90 000 lyssningar på Spotify och har delats mycket på sociala medier.

 ?? Bild: MARIA HALL ?? PÅ HEMMAPLAN. Simon Issa från Trollhätta­n slog igenom 2012 i X Factor. Nyligen har han släppt sin första egenskrivn­a singel.
Bild: MARIA HALL PÅ HEMMAPLAN. Simon Issa från Trollhätta­n slog igenom 2012 i X Factor. Nyligen har han släppt sin första egenskrivn­a singel.
 ?? Bild: PRIVAT ?? SPELNING. I Stockholm framförde Simon Issa för första gången sin singel tidigare i höst.
Bild: PRIVAT SPELNING. I Stockholm framförde Simon Issa för första gången sin singel tidigare i höst.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden