Ttela

THC hade inget att hämta i Mjölby

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Eventuella tankar och drömmar om poäng kom snabbt på skam för Trollhätta­ns HC i onsdagskvä­llens möte med Mjölby HC i Toyota M H Arena i Mjölby. Matchen var i praktiken avgjord redan efter den första perioden.

– De var för bra helt enkelt, kommentera­de Thc-tränaren Peter Berndtsson.

Mjölby skaffade sig omedelbart ett 1-0-överläge, och när östgötarna ökade på ledningen och gick till första pausvila med en 3-0-ledning var det mer eller mindre kört för THC.

Erik Brunberg motade sedan en straff, men när Daniel Rehnström prickade in 4-0 redan efter 2.47 av den andra perioden var det definitivt avgjort.

Hemmamålen fortsatte trilla in och efter två perioder var ställninge­n 6-0.

Philip Erixon tröstmålad­e en bit in på slutperiod­en där också Kasper Josefsson hittade rätt i numerärt överläge, men närmare än så kom aldrig THC som fick vända hem med en stor och svidande förlust i bagaget.

– Vi snyggar till siffrorna i tredje och insatsen därifrån tar vi med oss in i nästa match, sa Berndtsson.

På slutet gjorde Fredrik Samuelsson i THC en ful grej, sparkade en spelare och fick matchstraf­f på kuppen.

– Sånt ska vi naturligtv­is inte hålla på med, det räcker med dumheter nu, poängterad­e Peter Berndtsson.

I förra matchen, segermötet med Sörhaga Alingsås, ådrog sig Thcspelarn­a Fredrik Essenholm och Kirill Markevich varsitt matchstraf­f efter ett slagsmål när matchen var till ända. Mjölby Hc-trollhätta­n HC 6-2 (3-0, 3-0, 0-2) Målen: 1-0 (1.46) Patric Juel, 2-0 (10.08) William Strand, 3-0 (13.34) Adam Lundqvist, 4-0 (22.47) Daniel Rehnström, 5-0 (30.13) Hannes Samuelsson, 6-0 (37.27) Emil Lagerkvist, 6-1 (47.10) Philip Erixon, 6-2 (50.31) Kasper Josefsson.

Utvisninga­r, Mjölby: 3x2 min.

THC: 5x2 min + ett matchstraf­f (Fredrik Samuelsson).

Skott totalt: 37-15.