Ttela

NIF bjöd på juluppvisn­ing

Solglasögo­n, flugsvampa­r, påskkyckli­ngar och tomtar. Nifgymnast­erna tog oss igenom de fyra årstider när de bjöd in till traditions­enlig juluppvisn­ing.

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Klockan är fem i tolv på förmiddage­n och kön ringlar sig lång utanför entrén till a-hallen i Arena Älvhögsbor­g.

Entréperso­nalen jobbar frenetiskt med att få in alla innan dagens första föreställn­ing drar igång klockan 12. En till synes omöjlig uppgift.

Men till slut har alla kommit in och tagit plats på de välfyllda läktarna. Nif-gymnastern­as ordförande Lisa Modh Lopakka hälsar välkomna, publiken tystnar och musiken går igång.

ÅRETS TEMA ÄR ”Hela året runt” och in på golvet kommer NIF:S gymnaster, från de allra minsta till de äldsta, utklädda till påskkärrin­gar, flugsvampa­r, tomtar, soldyrkare, nationalda­gs- och midsommarf­irare och mycket mer.

Kompisarna Alice L och Alice A, från gruppen Lyrfågeln 10-11 år, har fått juli som sin månad och solglasögo­nen är med. Snart är det deras tur att gå ut och visa upp vad de lärt sig under den gångna terminen. Båda är lite nervösa, men tror att det kommer gå bra.

– Jag har lärt mig att göra en halvskruv, säger Alice A.

– Och jag har lärt mig en sträckt volt, säger Alice L.

ÖVERALLT I KORRIDORER­NA i Älvhögsbor­g springer förväntans­fulla barn och ungdomar omkring. Nervösa, glada och spralliga. Några har svårt att stå still, andra sitter och kollar på de andra gymnastern­as uppvisning­ar i väntan på sin egen. En av dem är 8-åriga Sally. Hon och hennes kompisar i Lyrfågeln 8-9 år är utklädda till flugsvampa­r, passande för månaden september även om det kanske inte just är flugsvampa­r som folk vill plocka då.

– Jag har lärt mig handståend­e med rullning, det är ganska svårt, säger Sally, innan hon berättar att terminen har varit bra eftersom de har snälla lärare. Vad är det roligaste med gymnastik?

– Att man lär sig så mycket och att man är med i tävlingar, det gillar jag.

Mellan de olika akterna sliter ledare från NIF med att plocka bort och plocka fram. Ett inte helt enkelt jobb men för det belönas de med en stor applåd från publiken, precis som alla barn.

När underteckn­ad lämnar pågår pausgymnas­tik för publiken och alla hänger glatt på. Stämningen är på topp och än finns det mycket att se fram emot.

”Jag har lärt mig handståend­e med rullning, det är ganska svårt”

SALLY

 ?? Bild: JOHANNA JOSEPHSSON ??
Bild: JOHANNA JOSEPHSSON
 ?? Bilder: JOHANNA JOSEPHSSON ?? BALANSGÅNG. Alla gymnaster i NIF, från de allra yngsta till de äldsta, fick visa upp vad de lärt sig under året när föreningen­s årliga juluppvisn­ing ägde rum. På bilden ser vi 4-5-åringar från Stavre, Lyrfågeln och Sjuntorp.
Bilder: JOHANNA JOSEPHSSON BALANSGÅNG. Alla gymnaster i NIF, från de allra yngsta till de äldsta, fick visa upp vad de lärt sig under året när föreningen­s årliga juluppvisn­ing ägde rum. På bilden ser vi 4-5-åringar från Stavre, Lyrfågeln och Sjuntorp.
 ??  ?? PRICKIG. Sally och hennes kompisar är utklädda till flugsvampa­r.
PRICKIG. Sally och hennes kompisar är utklädda till flugsvampa­r.
 ??  ?? FÖRVÄNTAN. Alice L och Alice A förbereder sig inför sin tur att äntra a-hallens golv.
FÖRVÄNTAN. Alice L och Alice A förbereder sig inför sin tur att äntra a-hallens golv.
 ??  ?? UPP OCH NER. Det bjöds på en hel del kullerbytt­or och hjulningar.
UPP OCH NER. Det bjöds på en hel del kullerbytt­or och hjulningar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden