Ttela

POLISER PÅKÖRDA I BILJAKT

- FANNY EDSTAM 031-62 40 00 fanny.edstam@bohuslanin­gen.se

En polisbil blev påkörd och de två poliserna som satt i bilen fick föras till sjukhus. En man i 35-årsåldern är gripen misstänkt för grov misshandel.

Vid klockan 03.41 natten mellan lördag och söndag inträffade en grov misshandel i Vänersborg. Det var ett fordon som inte stannade för kontroll. Då följde polis efter. En omfattande polisjakt påbörjades som ska ha pågått i mer än 30 minuter.

– Det pågår en bra stund på småvägarna där fram och tillbaka i skogen. Till slut är han i ett läge där han kör på polisbilen med sin bil och sedan avviker från platsen, säger jourhavand­e förundersö­kningsleda­re i Trollhätta­n, Rickard Lejon.

På en mindre väg vände fordonet och körde in i polisbilen som träffades i sidan. Efteråt körde fordonet från platsen. Polispatru­llen kände igen föraren och passagerar­en som anträffade­s inte långt från platsen.

En stund efter att polisbilen blev påkörd körde gärningsma­nnen själv ner i diket. Då sprang han in i skogen och blev uppspårad av en hundpatrul­l.

Föraren, som är en man i 35-årsåldern, greps och passagerar­en förhördes på platsen. Poliserna kördes till sjukhus för kontroll. Väl på plats konstatera­des att det inte var handlade om några allvarliga skador. Poliserna har fått lämna sjukhuset. Föraren, som är känd av polisen sedan tidigare, har gripits och en anmälan om grov misshandel har skrivits.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden