Ttela

KLASSISKA HITS PÅ TRETTONDAG­EN

- JOHANNA LUNDBERG 0520-42 27 88 johanna.lundberg@ttela.se

Trettondag­skonserten i Vänersborg står för dörren och i årets uppsättnin­g framförs klassiska hits som Let it be och Jailhouse rock i symfonisk skrud. Temat? Oldies & Goldies!

Knappt en månad kvar till konserten den 6 januari är biljettryc­ket högt. De första plåtarna släpptes i oktober och därefter har en extrakonse­rt har satts in. Nog verkar det som att konserten i början av det nya året har blivit en tradition för många.

– Det är så roligt att folk vill komma tillbaka år efter år, konstatera­r Ulf Wadenbrand­t.

DET ÄR NIONDE året i ordningen som han och symfoniker­na i Sweden Symphony Orchestra ställer till med trettondag­sfirande, som lockar både lokalbefol­kning och mer långväga gäster.

– Jag var i Gislaved nyligen när några personer ur publiken kom fram och sa att ”Vi ses i Vänersborg på trettondag­en”. Sånt gör en glad.

Plats för skådespele­t är som vanligt Vänersborg­s teater, en stämningsf­ull lokal med hög mysfaktor, enligt Wadenbrand­t. Årets tema, Oldies & Goldies, innebär i praktiken en blandning av musik av The Beatles och Elvis Presley, och är delvis ett resultat av publikens egna önskemål.

– Vi brukar få feedback från folk om vad de skulle vilja höra och det här har varit återkomman­de önskemål. Det passar bra eftersom Beatles också är mina stora idoler. Deras musik har starka melodier som går att göra olika arrangeman­g av. Let it be och Ob-la-di Ob-la-da i symfonisk skrud, det är inte illa, säger Ulf Wadenbrand­t.

”Elvis sjöng ju även en del Beatles-låtar, till exempel Yesterday, så det är inte omöjligt att jag gör något liknande, beroende hur repertoare­n ser ut”

HENRIK ÅBERG

HAN FÖRKLARAR ATT ett set av konserten kommer att ägnas åt Beatlesmus­ik och ett åt Elvis. Trettondag­skonserter­na brukar också innehålla medverkand­e gästartist­er, så även i år. Sebastian Roos som sjunger i Beatles-tributeban­det Liverpool och Elvis-tolkaren Henrik Åberg kommer båda till Vänersborg. De har tidigare samarbetat med Ulf Wadenbrand­t och bandet Liverpool var senast 2011 gästartist­er när trettondag­skonserten hade Beatles-tema.

– DET SKA bli riktigt kul att vara med, säger Henrik Åberg som för tillfället själv är ute på turné med sin julkonsert Elvis Christmas.

Med sina olika musikalisk­a inriktning­ar kan det tyckas självklart vilken av gästartist­erna som ska sjunga vad, men här finns utrymme för överraskni­ngar.

– Elvis sjöng ju även en del Beatles-låtar, till exempel Yesterday, så det är inte omöjligt att jag gör något liknande, beroende hur repertoare­n ser ut, säger Henrik Åberg.

 ?? Bild: CHRISTOPHE­R SÖDERSTROM ?? KONSERT I DET NYA ÅRET. Elvis-tolkaren Henrik Åberg och Ulf Wadenbrand­t har samarbetat tidigare och han är en av gästartist­erna på trettondag­skonserten i Vänersborg.
Bild: CHRISTOPHE­R SÖDERSTROM KONSERT I DET NYA ÅRET. Elvis-tolkaren Henrik Åberg och Ulf Wadenbrand­t har samarbetat tidigare och han är en av gästartist­erna på trettondag­skonserten i Vänersborg.
 ?? Bild: KENT ENG ?? BEATLES-TOLKARE. Sebastian Roos, sångare i Beatles-tributeban­det Liverpool, är konsertens andra gästartist.
Bild: KENT ENG BEATLES-TOLKARE. Sebastian Roos, sångare i Beatles-tributeban­det Liverpool, är konsertens andra gästartist.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden