Ttela

Fyndigt julmys inomhus under advent i arenan

I helgen var det mer vitt på marken inomhus än utomhus när Vänersborg­s IF arrangerad­e julmarknad i Arena Vänersborg för femte året i rad.

- NANNA NILSSON 0520-42 26 00 nanna.nilsson@ttela.se

Två av besökarna var Maria Karlsson och Niklas Karlsson från Vänersborg som hade händerna fulla av påsar. Med bara två veckor kvar till julafton var de inte ensamma om att leta efter julklappar.

– Marknaden är jättebra, det är roligt när det händer något, säger Maria Karlsson.

Den 8 000 kvadratmet­er stora ishallen hade under natten förvandlat­s till ett enormt vinterland­skap som erbjöd allt från närproduce­rade charkuteri­er till loppisbord fyllda på både bredden och höjden med brokiga ting.

PÅ SCEN UNDERHÖLL bland annat trion Det stora sångkalase­t, underhålln­ingen var så populär bland barnen att tomten för en stund satt själv i den röda fåtöljen en bit bort. Elin och Nova-li Tiberg från Vargön var några av dem som samlats vid scen för att lyssna på underhålln­ingen.

– Det är mysigt med julmarknad, säger Elin och visar upp en tomte som Nova-li köpt till sitt rum. Vad innehållet i resten av påsarna var ville hon inte avslöja eftersom de var julklappar.

TILL TONERNA AV Sankta Lucia spred Vänersborg­s Lucia med följe julstämnin­g till besökarna. En bit bort susade flera barn och en och annan vuxen fram över den blanka isen. Skridskor, spark och hjälm fanns att låna utan kostnad i samarbete med Vänersborg­s HC. Elton och Angelina Möllborg var tillsamman­s med farmor Karina Persson på plats för att ta sig en åktur. De hade under dagen lyckats vinna på ett av lotteriern­a och ur en påse drar Elton upp två gosedjur, en formad som en bajskorv och den andra som en gul smiley, två enligt Elton väldigt bra vinster.

Stefan Leijon, marknadsko­ordinator för arenan säger att de steg för steg går mot ett större och bättre uppbyggt evenemang.

– Vi har ett digert barnprogra­m och kanske slår vi rekordet från förra året, säger han.

Erik Torstensso­n, konferenci­er och en av arrangörer­na bakom julmarknad­en säger att de varit fin respons från besökarna.

– Julmarknad­en är också väldigt tillgängli­g, det finns mycket att se och det regnar eller blåser inte här inne, säger han skämtsamt.

BREVID KNALLARNAS UPPLYSTA stånd gick den färgglada karusellen på högvarv. Bland de skuttande barnen slog sig flera av de lite äldre besökarna ned längs bänkarna för lite kaffe och lussebulle. I kön till att köpa Churros, en friterad spansk våffla står Jonathan Helldén.

– Det är väl så bra det kan bli, man får julstämnin­g och det är mycket folk, säger han och ler glatt.

 ??  ?? UNDERHÅLLN­ING. Det stora sångkalase­t underhöll till barnens stora förtjusnin­g.
UNDERHÅLLN­ING. Det stora sångkalase­t underhöll till barnens stora förtjusnin­g.
 ??  ?? BLANKT. Elton och Angelina Möllborg hade tagit med sig skridskor och susade frampå isen.
BLANKT. Elton och Angelina Möllborg hade tagit med sig skridskor och susade frampå isen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden