Ttela

Snöfall på spirande marknad i Mellerud

- RICKARD SKÖLD 0521-57 59 24 rickard.skold@ttela.se

Gårdagens traditions­enliga julmarknad i Mellerud blir allt större och under årets upplaga bidrog den fallande snön till yran på Köpmantorg­et.

Redan vid lunch öppnade affärerna i centrum för julshoppin­g medan underhålln­ingen från scenen drog igång. En stund senare hissades den tunga julklappss­äcken upp i kranen, till bredden fylld av varor från de olika butikerna.

Innan eftermidda­gsmörkret föll över torget så drog ett snöväder in över köpingen, något som ytterligar­e bidrog till den stillsamma julstämnin­gen. Den mobila tomteorkes­tern från Brålanda spred bekanta toner från taket av en buss och på scenen sjöng den välmeriter­ade sopranen Anna Forsebo in julen.

FOLKMASSAN VAR KOMPAKT när konferenci­eren Anders Ljungqvist läste upp några av de vinnande lottnumren. Bland dem fanns Mellerudsb­orna Britt och Örjan Johansson, som dock kommer få vänta till sommaren för att få njuta av vinsten – en rundtur på Dalslands kanal.

– Det är en jättefin vinst. Jag har tagit den här turen förut, men det var länge sedan nu, säger Britt glatt.

Dansen runt granen fick arrangeras i flerdubbla led och de flesta var överens om att marknaden kändes större och mer välbesökt än tidigare år.

– Jag uppskattar det till att vara dubbelt så många här jämfört med tidigare år. Vi vill ha det lite mysigare än på de stora marknadern­a, gärna trångt men ändå personligt, säger Per Albertsson från Lions, som är den arrangeran­de föreningen.

Barn som hade klätt upp sig i tomteluva fick åka runt med häst och vagn och på olika ställen erbjöds aktivitete­r som tipspromen­ad och pyssel medan restaurang­erna serverade jullunch.

INNAN KVÄLLEN VAR över hade även årets lucia Emelie Norberg krönts och vinstklapp­arna från säcken halats ner och lottats ut.

För Lions innebar marknaden också att de kunde skänka en rejäl slant till Barndiabet­esfonden lagom till jul och nyår.

– Vi har samlat ihop 187 000 kronor innan i dag, så förhoppnin­gsvis kommer vi upp i över 200 000, säger Per Albertsson.

 ?? Bilder: RICKARD SKÖLD ?? DRAR MOT JUL. Yngre besökare som klätt upp sig i tomteluva fick åka hästdroska på julmarknad­en i Mellerud. I år fylldes Köpmantorg­et med ovanligt mycket folk som ville ta del av den tidiga julstämnin­gen.
Bilder: RICKARD SKÖLD DRAR MOT JUL. Yngre besökare som klätt upp sig i tomteluva fick åka hästdroska på julmarknad­en i Mellerud. I år fylldes Köpmantorg­et med ovanligt mycket folk som ville ta del av den tidiga julstämnin­gen.
 ??  ?? GLADA VINNARE. Britt och Örjan Johansson drog en vinst i Lions lotteri och belönades med en gratis rundtur på Dalslands kanal.
GLADA VINNARE. Britt och Örjan Johansson drog en vinst i Lions lotteri och belönades med en gratis rundtur på Dalslands kanal.
 ??  ?? JULIG MUSIK. Den mobila tomteorkes­tern från Lions i Brålanda bidrog med bekanta julmelodie­r från taket på sin buss.
JULIG MUSIK. Den mobila tomteorkes­tern från Lions i Brålanda bidrog med bekanta julmelodie­r från taket på sin buss.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden