Ttela

Petersson gillar att spela teater i det fria

- MATILDA KVARNSTRÖM LANTZ/TT

”Det finns ju fortfarand­e män och kvinnor som är otrogna och går bakom ryggen på sina respektive. Så är det ju. Det är en stark drivkraft, otrohet eller sex. Och trots att vi lever på 2000-talet är det ett stort tabu.”

THOMAS PETERSSON

Sommar, sol och fars. I år ska komikern Thomas Petersson för fjärde gången locka till skratt under äppelträde­n på Krusenstie­rnska teatern i Kalmar. – Det är en makalös plats att spela på, säger han.

När Krusenstie­rnska teatern i Kalmar sätter upp Marc Camolettis ”Dubbeltrub­bel” från 1987 gör de det med Thomas Petersson och Johan Petersson i två av huvudrolle­rna.

De har aldrig jobbat ihop tidigare, men har ”kändishäls­at” vid olika tillställn­ingar och deras gemensamma vänner trodde att de skulle trivas bra ihop på scenen.

– Jag tog hans nummer och ringde på en chansning och han hoppade på. Det blir hans debut i den här typen av sammanhang och vi är jättestolt­a över att ha honom med, säger Thomas Petersson.

ÄVEN SUSSIE ERIKSSON kommer att spela en tongivande roll.

– Hon är en jättebra sångerska, skådespele­rska och komedienn ut i fi ngerspetsa­rna. Hon kommer att spela en riktig paradroll som passar henne perfekt.

Thomas Petersson har länge velat spela ”Dubbeltrub­bel” och i sommar är det äntligen dags. ”Den är oerhört rolig och vi har väntat på rätt tillfälle och nu är det dags”, säger han om Marc Camolettis pjäs från 1987.

Thomas Petersson trivs på Krusenstie­rnska teatern där folk sitter under äppelträde­n och myser. Att det är utomhus skapar en extra spänning. Man vet aldrig var som kan hända – som när David Batra skulle slänga sig på marken och var tvungen att väja för en hög med fågelbajs eller när Petersson själv fick lära sig den tuffa vägen att en färgglad landslagst­röja kan locka till sig diverse flygfän.

– Humlorna trodde visst att jag var en stor blomma, skrattar han.

ORIGINALET SKREVS för 30 år sedan, men temat är ständigt aktuellt.

– Det finns ju fortfarand­e män och kvinnor som är otrogna och går bakom ryggen på sina respektive. Så är det ju. Det är en stark drivkraft, otrohet eller sex. Och trots att vi lever på 2000-talet är det ett stort tabu, säger han. om handlingen i farsen ”Dubbeltrub­bel”

Pjäsen skulle med andra ord kunna flyttas till nutid – men en liten pryl skulle kunna rädda rollfigure­rna från deras trassliga lögner och dråpliga förvecklin­gar och därmed sabba hela upplägget. Mobiltelef­onen. Därför lär även Edward af Silléns version av ”Dubbeltrub­bel” utspelas i slutet av 1980-talet, tror Petersson.

 ?? Bild: ANDERS ANDERSSON/TT ?? NÖJD.
Bild: ANDERS ANDERSSON/TT NÖJD.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden