Ttela

VIF hämtar in två nya mittfältar­e

- MARTIN AHLIN

VFK och VIF fortsätter att byta spelare. Senast i raden: Enver Colic, som bär rött under nästa säsong. – Det blir som att börja om, säger den 18-årige mittfältar­en, som även får sällskap i VIF av Bois-yttern Tobias Danielsson.

Colic är, trots sin unga ålder, redan ett välkänt namn i lokala fotbollskr­etsar. Och konstigt vore väl annars. Han har bland annat fått vara med om fem landslagss­amlingar och två U17-landskampe­r. Lägg därtill en provtränin­g med holländska FC Twente.

Däremot har det gått tyngre i Vänersborg­s FK, dit Enver Colic kom som 16-åring från IFK Trollhätta­n.

– Under den senaste säsongen gjorde jag fyra inhopp och spelade väl en halvtimme om du lägger ihop allt, och jag fick ingen riktig förklaring heller när jag frågade. Men det var bara att köra på fram till att kontraktet gick ut och sedan starta om någon annanstans, hävdar han.

DEN OMSTARTEN SKER, paradoxalt nog, på samma Vänersvall där VFK hör hemma, och i samma serie. Nästa anhalt är nämligen Vänersborg­s IF i division 2.

– Det känns fantastisk­t roligt faktiskt. Det blir som att börja om i en klubb som faktiskt tror på en. Det ska bli jättekul att dra igång, säger Colic.

En spelare som höjer snittålder­n i VIF är 25-årige Tobias Danielsson, som är fostrad i VIF men som närmast kommer från Trollhätta­ns BOIS.

– Jag och VIF har haft kontakt i några år nu, men det har inte riktigt varit läge någon gång i och med att jag spelat i VFK. Men nu har jag ett stabilt år bakom mig i BOIS, kroppen har känts bra och jag vill satsa igen. Då lockar det att spela i VIF, även om jag hade kunnat gå till VFK också, säger yttermittf­ältaren.

HAN UPPLEVER OCKSÅ att han utvecklats på Torsbovall­en.

– Jag spelade väldigt mycket, och det var väl lite tanken med bytet. Men sedan är jag konstigt nog kanske mest nöjd med det defensiva. Jag har aldrig varit så defensiv som jag var i år, och det kommer jag absolut ta med mig.

Sedan tidigare har VIF även värvat Markus Johansson från VFK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden