Ttela

Bragdvändn­ing gav Sverige ett Vm-guld

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

”Det var fantastisk­t skönt att slå just Ryssland”

Robin Öhrlund och Olle Berglund, så heter två nyblivna världsmäst­are från Vänersborg. – Det är fantastisk­t skönt, säger IFK:S unge talang Robin Öhrlund, efter finalseger­n mot Ryssland med 6-5.

Förlust, oavgjort och sedan vinst. Sverige tog matcherna mot Ryssland i P21-VM i helt rätt ordning. Och för det får man nu fira Vm-guld.

– Vi drog det längsta strået och det var gött, säger Robin Öhrlund, som tillsamman­s med lagkompise­n i IFK Vänersborg, Olle Berglund, nu kan titulera sig bäst i världen.

Men det var ett Vm-guld som satt hårt inne. I de två inledande matcherna mot Ryssland blev det först förlust med 3-6 och sedan oavgjort 2-2. Därmed talade det mest för seger för Ryssland.

Och det var också så det såg ut att bli till en början.

RYSSARNA GJORDE EN stark första halvlek och ledde då finalen med 3-1. Och en kvart in i andra kunde man utöka sin ledning till 4-1. Sverige var därmed i rejäl brygga. Men skam den som ger sig. Först bestämde sig Robin Öhrlund för att kliva in i handlingar­na och reducerade till 4-2, sedan följde Filip Bringe efter och satte 4-3. Och Sverige hade häng på Ryssland.

Men i stället för kvittering för Sverige utökade den före detta IFKspelare­n Nikita Ivanov Rysslands ledning till 5-3.

Sedan tickade klockan snabbt. Men ge upp? Såklart inte.

I stället var Robin Öhrlund framme igen och passade Jesper Jansson som satte 5-4 i den 88:e matchminut­en. Och så i den allra sista minuten satte Sverige den efterlängt­ade kvittering­en och tvingade Vmfinalen till en förlängnin­g. Väl där kunde Vetlandaso­nen Sebastian Ytterell till slut göra Sveriges segermål och Vm-guldet var hemma.

ROBIN ÖHRLUND Världsmäst­are

– DET VAR skönt för det satt väldigt långt inne, men vi ger inte upp. De går på knäna, samtidigt som vi kör på, säger Robin Öhrlund och fortsätter:

– Det var fantastisk­t skönt att slå just Ryssland.

Och om sin egen insats under VM, med ett mål och en assist, säger han följande:

– Den får godkänt. I de första matcherna gjorde jag inga poäng, men det är i slutet det gäller.

 ?? Bild: SVENSKA BANDYFÖRBU­NDET ?? JUBLAR. Sverige P21-landslag är världsmäst­are i bandy. Det efter att ha slagit Ryssland med 6-5 i finalen.
Bild: SVENSKA BANDYFÖRBU­NDET JUBLAR. Sverige P21-landslag är världsmäst­are i bandy. Det efter att ha slagit Ryssland med 6-5 i finalen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden