Ttela

Karlssons hattrick bakom Gripen-seger

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Robin Karlsson blev tungan på vågen med sina tre mål och en assist när Gripen hemmabeseg­rade Tranås med 6-4. – Det visar på stark lagmoral att vi lyckas hålla undan i slutet, säger hattricksk­ytten.

Inför matchen såg mittenlage­t Tranås ut att bli en mumsbit för toppstrids­aspirerand­e Gripen.

Det fanns dock tydliga orosmoment i Gripens inledning på matchen. Bollinneha­vet var stort, men passningst­empot och kreativite­ten lös med sin frånvaro. Riktigt farligt blev det egentligen endast när Tony Eklind avancerade med fart centralt i banan.

Vid ett av dessa tillfällen spelade han fram Mattias Wenstedt till 1-0, vid ett annat spelade han fram Robin Karlsson till 2-1. Däremellan hade dock ett passivt Gripen-försvar tillåtit gästernas Emil Starck att avlossa bössan från distans och överlista Robin Eliasson i hemmamålet.

– Vi blir lite för passiva och låga i vårt försvarssp­el, säger Gbk-tränaren Peter Karlsson, vars lag stod för en svag första halvlek men trots det gick in i paus med en tvåmålsled­ning sedan Johan Grahn tricksat in 3-1 i slutminute­rna.

DET VAR ETT klart bättre Gripen som äntrade den andra halvleken, men i stället för att addera mål till överläget var det gästerna som reducerade till 2-3 i efterdynin­garna av en hörna.

Just hörnmål skulle bli melodin i den andra halvleken. Gripen har nämligen ett vapen av högsta Gripen-tranås 6-4 (3-1) Målen: 1-0 (8) Mattias Wenstedt, 1-1 (14) Emil Starck, 2-1 (31) Robin Karlsson, 3-1 (41) Johan Grahn, 3-2 (63) Jimmie Magnusson, 4-2 (67) Robin Karlsson, 5-2 (75) Robin Karlsson, 5-3 (86) Konstantin Akhlestin, 5-4 (90) Marcus Carlsson, 6-4 (92) Adam Blomster. Utvisninga­r, Gripen: 2x10 min, 1x5 Utvisninga­r, Tranås: 2x 10 min. Hörnor: 4-7. Domare: Andreas Svensson. kaliber på hörnorna i form av Linus Rönnqvists inspel och Robin Karlsson skottpreci­sion. I den här matchen gav den kombinatio­nen två mål som tog matchen från den jämna ställninge­n 3-2 till en, till synes, komfortabe­l 5-2-ledning för hemmalaget.

– Jag får bra inspel på hörnorna samtidigt som jag har haft lite flyt med avsluten, säger Karlsson blygsamt.

GÄSTERNA GAV DOCK inte upp och skapade rejäl nerv på slutet när man utnyttjade taffligt försvarssp­el av Gripen genom att reducera två gånger om, innan Karlsson regisserad­e dödsstöten genom att spela fram Adam Blomster till 6-4.

– Vi kliver inte dit så mycket som det krävs och agerar inte som ett lag i dag. Vi gör ingen jättematch, men vinner ju ändå till slut, summerar Peter Karlsson matchen.

min.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? HATTRICK. Robin Karlssons tre mål i Gripens drabbning med Tranås säkrade en skön hemmaseger för svartgula.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE HATTRICK. Robin Karlssons tre mål i Gripens drabbning med Tranås säkrade en skön hemmaseger för svartgula.