Ttela

Josef Daoud klar för Gauthiod

- MARTIN AHLIN

I tisdags avslöjade Fotbollsbl­oggen att Josef Daoud var klar för IK Gauthiod. På söndagen blev det officiellt. – Det känns extremt spännande, säger tränaren Andreas Wingård.

Efter sju säsonger och 82 tävlingsmå­l i FC Trollhätta­ns tröja meddelade Daoud tidigare i vintras att han bestämt sig för att lämna klubben. Och Fotbollsbl­oggen kunde redan tidigt avslöja att Gauthiod väntade härnäst – och nu har det även tillkännag­ivits av samma förening.

– Det är klart att vi är väldigt nöjda med det. Det känns extremt spännande att få in en spelare av den klassen. Visst, han har inte spelat så mycket i år, men alla vet vad Josef kan och det har han visat med eftertryck i de matcher han gjort, inte minst mot Gauthiod, säger Andreas Wingård, som tränar laget tillsamman­s med Rikard Nilsson.

Gauthiod har dessutom gjort klart med Trollhätta­ns FK:S talangfull­e ytterback Lucas Brag.

– I början var nog nästan tempot lite av en chock för honom, det sa han även själv, men sedan har han växt in i det mer och mer. Under de senaste träningarn­a har vi känt att det här är något för vår trupp, så på så sätt han har gjort det väldigt bra, säger Andreas Wingård.

16-årige Brag kommer trots sin unga ålder tillhöra Gauthiods a-trupp under den kommande säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden