Ttela

Tre mål av Ödman räckte inte

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Ett bra anfallsspe­l räckte inte för Tvåstad KIK i seriefinal mot Fristads GOIF. Försvarssp­elet var för dåligt och hemmalaget fick återigen se sig besegrade av Fristad. – Vi faller på egna misstag, säger Maria Olsson, assisteran­de tränare.

De senaste åren har det mesta handlat om Tvåstad KIK och Fristads GOIF, i år är inget undantag. På lördagseft­ermiddagen var det dags för lagen att mötas för första gången den här säsongen i en match som skulle bli en riktig värdemätar­e för de båda.

KIK var inställd på en tuff match i högt tempo där deras försvarssp­el skulle bli viktigt. Men med facit i hand var det anfallsspe­let som fungerade bäst.

– Vi tycker att vi presterar väldigt bra anfallsspe­l och skapar mycket. Vi vinner skottstati­stiken, men vi får inte riktigt till det. Hade någon sagt till mig innan matchen att vi skulle prestera så här bra anfallsspe­l så hade jag haft svårt att tro det. Men däremot faller försvarssp­elet lite emellanåt, säger Maria Olsson, assisteran­de tränare.

MEN TROTS BRA anfallsspe­l från hemmalaget­s sida var det inte helt förvånande poängligan­s etta och tvåa som inledde målskyttet. Först passade Julia Larsson fram till Alexandra Rysell Johansson som sedan tackade genom att spela fram Larsson som kunde göra 2-0 till Fristad.

I mitten av andra perioden hade Fristad utökat sin ledning till 4-1. Men så drog de på sig två utvisninga­r och i spel 5 mot 3 kunde Tvåstad påbörja sin upphämtnin­g. Först gjorde Evelina Ödman sitt andra mål för kvällen och knappt en minut senare följde Rebeca Lööf efter, innan Evelina Ödman gjorde sitt tredje mål för dagen och kvitterade till 4-4.

– Det känns riktigt bra, äntligen får jag också lite utdelning på det jag gör även om det inte gick lika bra för laget. Men det känns riktigt bra. Det har inte riktigt släppt för mig tidigare, men nu släppte det i den viktigaste matchen, säger Evelina Ödman.

DET RÄCKTE DOCK inte. I stället var det Fristad som gjorde de fyra nästkomman­de målen innan Nathalie Kvist Höglander reducerade till 5-8. Men sedan slutade det hela som det började, Julia Larsson spelade fram till Alexandra Rysell Johansson och Fristad-segern var ett faktum.

– Det är en bra match där vi tar vara på de lägena vi får, men vi får inte utdelning som vi hade behövt. Men Fristad är riktigt bra så det var en rolig match att spela, säger Evelina Ödman.

 ?? Bild: MÅNS JOHANSSON ?? FIRAR. Mathilda Bodin gratulerar Evelina Ödman efter ett av hennes tre mål.
Bild: MÅNS JOHANSSON FIRAR. Mathilda Bodin gratulerar Evelina Ödman efter ett av hennes tre mål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden