Ttela

Från landslaget till stormatch för Carl Lext

- JOHANNA JOSEPHSSON johanna.josephsson@ttela.se

Carl Lext har nästan inte hunnit landa efter sitt första landslagsu­ppdrag innan det är dags för stormatch mot IFK Göteborg. – Det är alltid lite speciellt att möta dem, säger han.

När Ttela-sporten når Carl Lext sitter han på flygplatse­n i Oslo och väntar på ett försenat plan hem. Den senaste veckan har han varit i Trondheim för att spela Nordic Cup med det svenska futsalland­slaget, hans första landslagsu­ppdrag någonsin.

– Det har varit väldigt lärorikt, men också väldigt intensivt. Vi har spelat fyra matcher och tränat fyra gånger på fem dagar, säger Carl Lext, som spelade tre av matcherna.

CUPEN BLEV INGET vidare resultatmä­ssigt sett. Vinst mot Grönland men förlust mot Danmark, Finland och Norge, resultat som gjorde att Sverige slutade på en fjärdeplat­s.

– Det gick inte som vi hade hoppats. Finland är snäppet vassare än de andra länderna, men vi borde ha kunnat vinna mot Danmark eller Norge. Samtidigt hade vi fem eller sex debutanter så det är kanske inte så konstigt. Och din egen insats?

– Med tanke på att det var första gången och att det var mycket nytt så var den helt okej, säger Lext.

Någon tid att älta det som varit finns inte, knappt att vila heller. I dag väntar nämligen stormatch mot IFK Göteborg hemma i a-hallen i Arena Älvhögsbor­g och då gäller det att ha full fokus.

– Jag tror inte att jag är så sliten trots en intensiv vecka. Jag känner mig ganska pigg och hoppas att jag kommer vara det i morgon med (läs i dag), säger Lext.

DET ÄR EN viktig match som väntar för båda lagen. Skoftebyn ligger på tredjeplat­s med nio poäng medan IFK Göteborg ligger på femteplats, precis under strecket, på åtta poäng.

– Det kommer att bli spännande. Det är en väldigt viktig match för båda lagen, och det brukar bli jämna och bra matcher. Jag hoppas att vi lyckas vinna, vi har hemmaplan och kommer från en bra match senast mot Malmö, säger Lext. Vad blir viktigast för er för att ta tre poäng?

– Vi har ett nytt försvarssp­el där vi har högre press, det blir viktigt att det sitter.

”Det har varit väldigt lärorikt, men också väldigt intensivt”

CARL LEXT

 ?? Bild: HÅKAN FREDRIKSSO­N ?? STORMATCH. Förra veckan spelade Carl Lext (till vänster) mot Finland, Norge, Danmark och Färöarna tillsamman­s med futssallan­dslaget. I dag är det Skoftebyn mot IFK Göteborg som gäller.
Bild: HÅKAN FREDRIKSSO­N STORMATCH. Förra veckan spelade Carl Lext (till vänster) mot Finland, Norge, Danmark och Färöarna tillsamman­s med futssallan­dslaget. I dag är det Skoftebyn mot IFK Göteborg som gäller.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden