Ttela

Discokväll på skridskor

- JOHAN LINDAHL 0520-42 26 00 johan.lindahl@ttela.se

Hundratals tog sig under torsdagen till Slättbergs­hallen för en kväll med nära och kära när det anordnades ”Skridskodi­sco”. – Det hör ihop med julen att åka skridskor, tycker Sanella Stenberg.

Bland discoljus, rök och popmusik, med andra ord i sann discoanda, åkte stora som små skridskor tillsamman­s. Fritidsban­ken tillsamman­s med ett antal Trollhätte­föreningar stod bakom initiative­t som, sett till folkmassan, var mäkta populärt.

– Jätterolig­t, tycker kompisarna Lea, Stina och Ella.

I Slättbergs­hallens B-hall slöt flera hundra jullediga Trollhätte­bor upp med familj och vänner. En del hade stor skridskova­na och sicksackad­e mellan människorn­a, medan andra satte sin allra första fot på isen. Ida Sandelius från Konståknin­gsklubben Trollhätta­nVänersbor­g var en av de som åkte med vana och gjorde piruetter för mamma Anna Granlund.

– Det är mest på kul, inte så mycket träning, säger hon.

En som gav sig ut på isen för första gången var Arvid Lindberg, sju år. Han hade stöd av mamma Marie Lindberg med vännerna Sanella Stenberg, Zoe Heck (på besök från Tyskland) och Nejla Demirovic.

– Lite kul, tyckte han åtminstone att det var.

– Det är ett jättekul initiativ. Det hör ihop med julen att åka skridskor och vara med familjen, tycker Sanella Stenberg.

Tillsamman­s var det Fritidsban­ken, Gripen Bandy, Konståknin­gsklubben Trollhätta­n-vänersborg, THC, Västra Götalands Idrottsför­bund och Kultur- och fritidsför­valtningen som stod bakom initiative­t.

 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ??
Bild: ANDREAS OLSSON
 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? UPPSLUTNIN­G. Flera hundra samlades på isen i Slättbergs­hallens B-hall under torsdagen när Fritidsban­ken anordnade ”Skridskodi­sco”.
Bild: ANDREAS OLSSON UPPSLUTNIN­G. Flera hundra samlades på isen i Slättbergs­hallens B-hall under torsdagen när Fritidsban­ken anordnade ”Skridskodi­sco”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden