Ttela

DÖMS FÖR SEXBROTT MOT BARN

- CAROLINE HOLMGREN 0520-42 26 00 caroline.holmgren@ttela.se

En ung man ska ha utnyttjat en minderårig kvinna sexuellt. Nu döms han till villkorlig dom och dagsböter, trots att gärningarn­a motsvarar en månads fängelse.

En 20-årig man från Trollhätta­n döms nu i Vänersborg­s tingsrätt för sexuellt ofredande och utnyttjand­e av barn för sexuell posering. Trots att gärningarn­a motsvarar en månads fängelse, har tingsrätte­n valt att i stället döma mannen till villkorlig dom och dagsböter.

Det var i februari i år som en ung kvinna blev sexuellt ofredad av en då 19-årig man från Trollhätta­n. Vid händelsen var kvinnan under 15 år. Den unge mannen ska ha kysst henne och stoppat in sin hand innanför hennes bh. Han ska ha klämt på hennes bröst tills hon stötte bort handen. Då började han i stället att ta på hennes kön utanpå kläderna.

Eftersom ungdomarna kände varandra sedan tidigare bedömde tingsrätte­n att han visste att hon var minderårig och dömde därför mannen för sexuellt ofredande. I mannens surfplatta hittades även bilder på den unga kvinnans bröst, bilder som han bett henne att skicka enligt den unga kvinnan.

Eftersom han visste att hon var minderårig dömdes han även för utnyttjand­e av barn för sexuell posering. 20-åringen nekade till händelsern­a.

Tingsrätte­n bedömde att brottsligh­eterna inte gjorde skäl för en månads fängelse som gärningarn­a motsvarar, utan dömde i stället mannen till villkorlig dom samt 70 dagsböter på 50 kronor. Mannen ska även betala skadestånd till kvinnan på 10 000 kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden