Ttela

Se Friskis och Svettis nya lokaler

- JOHAN LINDAHL

Under mellandaga­rna jobbar funktionär­erna stenhårt för att hinna klart med flytten lagom till den stora invigninge­n. På nyårsafton öppnar Friskis och Svettis i sina nya lokaler på Vassbotten.

De är totalt 115 funktionär­er som under tretimmars­pass turas om att bära möbler, gymutrustn­ing och annat som ska fylla Friskis och Svettis nya lokaler på Industriga­tan i Vänersborg, dit de flyttar från Trenova Center. På nyårsafton är det stor invigning med bandklippn­ing i samband med Sylvesterl­oppet.

DEN HELT NYA anläggning­en har en yta på 1800 kvadratmet­er och är komplett med en 600 kvadratmet­er stor funktionel­l yta med fria vikter och en ”rigg” för till exempel utövning av crossfit. Det finns också två multihalla­r för gympass och diverse sporter, en större på 300 kvadratmet­er och en lite mindre, en cirkelfyss­al för stationsöv­ningar, en spinningsa­l och ett barnrum.

– Vi har åkt runt och försökt hitta de bästa lokalerna till våra medlemmar, säger Thomas Borgström som är funktionär och ledare.

Han visar upp spinningsa­len som med sin speciella ventilatio­n ska förbättra luftcirkul­ationen även för deltagarna längre bak i salen.

I det nybyggda omklädning­srummet finns en detalj som de enligt Thomas Borgström är ensamma om i området.

– Vi är den enda anläggning­en som har bastu, så man kan säga att vi har de hetaste lokalerna just nu, säger han och skrattar.

DÅ FRISKIS OCH Svettis är en ideell förening arbetar alla funktionär­er frivilligt, och det är bara verksamhet­sledaren Jonas Keterlins som är anställd. I anläggning­en har han ett kontor bakom receptione­n.

– Här kommer jag aldrig att hinna sitta, säger han.

Dagarna fram till invigninge­n står anläggning­en öppen för alla motionärer som vill tjuvkika på de nya, fräscha lokalerna. I receptione­n bjuds det på kaffe och fika.

– Vi skulle i princip kunna öppna redan. Det är bara gymmet kvar som ska flyttas, säger Thomas Borgström.

I multisalar­na kommer det förutom gruppträni­ngen att finnas möjlighet till diverse sporter som till exempel innebandy.

 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? FLYTTHJÄLP. På nyårsafton är det bandklippn­ing och invigning av de nya lokalerna på Vassbotten i Vänersborg.
Bild: ANDREAS OLSSON FLYTTHJÄLP. På nyårsafton är det bandklippn­ing och invigning av de nya lokalerna på Vassbotten i Vänersborg.
 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? FÖRBEREDEL­SER. 115 funktionär­er har arbetat med att färdigstäl­la Friskis och Svettis nya lokaler i Vänersborg. Den nya träningsan­läggningen har en yta på 1 800 kvadratmet­er.
Bild: ANDREAS OLSSON FÖRBEREDEL­SER. 115 funktionär­er har arbetat med att färdigstäl­la Friskis och Svettis nya lokaler i Vänersborg. Den nya träningsan­läggningen har en yta på 1 800 kvadratmet­er.
 ?? Bild: JOHAN LINDAHL ?? FUNKTIONEL­L YTA. Verksamhet­sledaren Jonas Keterlins (till vänster) och funktionär­en Thomas Borgström visar de nya lokalerna.
Bild: JOHAN LINDAHL FUNKTIONEL­L YTA. Verksamhet­sledaren Jonas Keterlins (till vänster) och funktionär­en Thomas Borgström visar de nya lokalerna.
 ?? Bild: JOHAN LINDAHL ?? ANVÄNDBAR. De två multihalla­rna kan användas till gruppträni­ng, löpning eller bollsporte­r som innebandy.
Bild: JOHAN LINDAHL ANVÄNDBAR. De två multihalla­rna kan användas till gruppträni­ng, löpning eller bollsporte­r som innebandy.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden