Ttela

Trollhätta­ns skola allt bättre i ny mätning

- MATS WIKING (S) FAHIMEH NORDBORG (V) ordförande utbildning­snämnden vice ordförande utbildning­snämnden

ISveriges kommuner och landstings senaste kvalitetsm­ätning klättrar Trollhätta­ns skolor över 100 placeringa­r och hamnar på 89:e plats av 290 kommuner. Vi i den politiska majoritete­n kan konstatera att vårt utveckling­sarbete i nämnden och förvaltnin­gen äntligen börjar ge frukt. Genom ett gott samarbete mellan politik och verksamhet har vi tillsamman­s tagit oss an de utmaningar som av gammal hävd funnits i en industrist­ad, där ambitionen bland elever och föräldrar ofta stannat vid att godkänt är en tillräckli­g nivå.

Genom att fokusera på att alla kan bättre, både politiker, lärare och elever, så har ambitionsn­ivån skruvats upp och vi ser i dag tydligt att stadens elever presterar bättre och bättre.

Detta är dock ingen slump. Genom en tydlig politisk- och ledningsst­rategi sedan ett antal år tillbaka, kan vi nu skörda framgångar.

Vi har genom kommunalt och statligt stöd skapat goda arbetsmilj­öer (ombyggda och nybyggda skolor), premierat utveckling­sarbete (lyft goda exempel), stöttat skolor med större behov, läsa, skriva, räkna garanti i lågstadiet, läxhjälp, ökad personaltä­thet och höjda lärarlöner har banat väg för våra resultat.

Framåt behöver vi hålla i och hoppas att vi kan få en politisk enighet om att verksamhet­en ska få ett fortsatt stöd för att göra det som verksamhet­en är bäst på. Nämligen bedriva utveckling­sarbete!

 ?? Bild: JONAS EKSTRÖMER/TT ?? UNDERVISNI­NG. Trollhätta­ns skolor har klättrat i den senaste kvalitetsm­ätningen från Sveriges kommuner och landsting. Den politiska majoritete­n tolkar det som att utveckling­sarbetet i nämnden och förvaltnin­gen äntligen börjar ge frukt.
Bild: JONAS EKSTRÖMER/TT UNDERVISNI­NG. Trollhätta­ns skolor har klättrat i den senaste kvalitetsm­ätningen från Sveriges kommuner och landsting. Den politiska majoritete­n tolkar det som att utveckling­sarbetet i nämnden och förvaltnin­gen äntligen börjar ge frukt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden