Ttela

Guldtjuvar slog till i Uddevalla

- FANNY EDSTAM 031-62 40 00 fanny.edstam@bohuslanin­gen.se

Under tidig torsdagsmo­rgon skedde ett inbrott i en guldbutik i centrala Uddevalla. – Det här är jättejobbi­gt, säger

ägaren.

Under tidig torsdagsmo­rgon, vid cirka klockan halv 6, fick polisen larm om ett inbrott i centrala Uddevalla. Det handlar om en guldsmedsb­utik där vittne sett hur minst två personer springer från butiken.

– Vittnet ringer till oss och säger att två personer springer från platsen och möjligen försvinner de sedan i en bil. Alternativ­t är det två andra personer som åker i bilen. Det är väldigt otydligt än så länge, säger polisens presstales­person i region väst, Tommy Nyman.

På plats kunde polisen konstatera att butiken utsatts för ett inbrott. När Bohuslänin­gen kommer till butiken tidigt på morgonen är rutorna krossade och ägaren är på plats.

Har ni några misstänkta?

– Nej, inte som det ser ut just nu, säger Tommy Nyman.

Guldsmedsb­utiken har tidigare varit utsatt. Nyligen dömdes två män, 21 och 22 år, till fängelse för att ha rånat samma butik i augusti. Rånarna kom på mopeder, slog ner ägaren, krossade glasrutor och viftade med ett pistollikn­ande föremål.

Vid rånet stals guld till ett värde av 1,5 miljoner kronor.

Ser ni ett samband mellan händelsern­a?

– Det är inte riktigt samma typ av brott. Vid rån går man in öppet och hotar. Men naturligtv­is tittar man på om det finns några spår som kan peka åt samma håll, säger Tommy Nyman.

Lars Ström är jourhavand­e förundersö­kningsleda­re hos polisen i Uddevalla. Under torsdagsmo­rgonen kunde han meddela att tjuvarna med stor sannolikhe­t inte fått med sig något av värde.

Polispatru­ll har varit på platsen och sett delar av övervaknin­gsfilmen som visar att männen snabbt lämnar butiken.

– De har troligtvis inte fått med sig något gods. Larmet gick och de blev troligtvis skrämda och lämnade. De var på väg mot kassaskåpe­t vad man kan se snabbt från filmen, säger Lars Ström.

EFTER ATT POLISEN tagit sig en närmare titt på övervaknin­gsfilmen kunde de meddela att tjuvarna har rivit ner säkerhetsj­alusien för hand. Det har förekommit uppgifter om att säkerhetsa­nordningen skulle ha rivits ner med hjälp av en bil. Men det dementerar Lars Ström. Några verktyg ska inte heller ha använts.

– Nej. De har gjort det med handkraft. Man kan se på filmen att det inte var svårt att riva ner.

Inte heller han kan se något samband mellan dagens händelse och det uppmärksam­made guldrånet i somras.

– Nej, inte i nuläget i vart fall. Vi kan inte säga det eftersom vi inte har så mycket att gå på. Men det kanske blir bättre när man ser på hela övervaknin­gsfilmen, säger Lars Ström.

Under morgonen meddelade polisen att en teknisk undersökni­ng skulle genomföras. Men det gick inte.

– Det blir ingen teknisk undersökni­ng för de hade handskar på sig. De är bara inne en kort stund och går ut igen så det finns inget att hämta för en tekniker. Patrullen har gjort vad de ska på plats och vi kan inte göra så mycket mer.

Enligt ägaren skedde inbrottet tidigt på morgonen och ingen personal var på plats.

– Det här är jättejobbi­gt, säger ägaren.

Ingen ska i skrivande stund vara misstänkt för brottet.

 ?? Bild: FANNY EDSTAM ?? INBROTT. Tjuvar bröt sig in i en guldsmedsb­utik i centrala Uddevalla, men de ska inte ha fått med sig något byte därifrån.
Bild: FANNY EDSTAM INBROTT. Tjuvar bröt sig in i en guldsmedsb­utik i centrala Uddevalla, men de ska inte ha fått med sig något byte därifrån.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden