Ttela

Blomberg kör Svenska rallyt

- SVEN WASSÉN

Nu börjar anmälninga­rna till Svenska Rallyt droppa in och de tävlande har till den 16 januari på sig innan de drar repet. Redan nu är det nästan 30 förare anmälda till den historiska klassen.

I klassen WRC är det bara ett fåtal med på anmälnings­listan än så länge, men redan nu finns ett för oss välkänt namn, Robert Blomberg, SMK Trollhätta­n. Han kommer köra rallyt tillsamman­s med vapendraga­ren Lars Andersson i högerstole­n.

Som tur är så har inte blidvädret på våra breddgrade­r drabbat Svenska rallyt, som meddelar att snötillgån­gen är mycket god. Nu hoppas man att det håller i sig till mitten av februari, då Sveriges enda Wrc-rally kommer köras.

MER RALLY MEN efter midsommar. Då handlar det om Midnattsso­lsrallyt som lägger de sista grunderna nu. Likt de två senaste åren, så kommer start och mål vara i Vimmerby:

– Förra året höll några sträckor inte rallyts traditione­llt höga nivå vad gäller vägbeskaff­enhet. Detta har givetvis gjort att alla inblandade, inte minst de lokala klubbarna som arrangerar sträckorna, förstått vikten av att tillhandah­ålla riktig Midnattsso­lsrallykva­litet på de vägavsnitt vi kommer att köra, förklarar Lars Jonsson, KAK.

Detta populära rally drar många tävlande och de kommer få köra 17 specialstr­äckor, som totalt mäter 16 mil.

MOTORTÄVLI­NG MEN PÅ två hjul, drar igång den 7 januari, då Vintercupe­n i enduro startar. Cupen håller till i Skaraborg där Falköping står som arrangörer i den första deltävling­en. Den sjätte och sista delen körs den 10 mars då Tibro MK är sist ut med sin deltävling.

Många från vårt område kommer då åka öster ut för att tävla, för att hålla uppe formen innan vårens alla tävlingar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden