Ttela

Öqvist tar över ”Fiffen”

- MARTIN AHLIN

Frändefors får ett välkänt namn som ny tränare. Egna produkten Erik Öqvist tar över efter Suad Hasani. – Jag vill bygga vidare på det som Suad och P-A Lundqvist påbörjat, säger 35-åringen.

Efter en tids funderande tackade mittfältar­en Erik Öqvist ja. Han har ”Fiffen” som moderklubb och återvände 2011 från Göteborgsl­aget Skogens IF, där han även var assisteran­de tränare.

– Jag var själv involverad i rekryterin­gsprocesse­n här, men i mitten av december kände jag väl att det skulle vara väldigt spännande att bygga vidare på det som Suad och P-A påbörjat. De har ju förändrat Frändefors IF spelmässig­t, säger Öqvist.

Hittills i vinter har Frändefors fått in en trio från Brålanda IF: Hampus Boman, Stefan Flood och Jesper Olsson. Samtidigt har Alaa Alshorafa (Svane) och Andrej Savemo (Högsäter) försvunnit, vilket även försvarare­n Rasmus Johansson – som tränat med Skoftebyn, TBOIS och TFK – lär göra.

Men Erik Öqvist tänker åtminstone fortsätta spela, trots den nya uppgiften.

– Det var ett krav från min sida, men det fungerar ju bara om man har den stöttning som jag har i Frändefors nu, säger 35-åringen som får Marcus Carlsson och Magnus Andersson till sin hjälp som assisteran­de tränare, medan Lennart Andersson blir lagledare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden