Ttela

Skatz tror på ny Gbk-seger

- JOHANNA JOSEPHSSON

BANDY: På annandag jul blev han överraskan­de matchvinna­re borta mot Kungälv. Nu tror Gripens Johan Skatz på seger även i dagens hemmamatch.

Ett mål och två assist, det blev facit för Gripens högerback Johan Skatz i derbyt mot IFK Kungälv. I dag kan det bli en favorit i repris.

Det hör inte till vanlighete­rna att Johan Skatz står för både mål och assist i en och samma match, målet mot IFK Kungälv var hans andra för säsongen och assisten hans första, men i segern i annandagsd­erbyt stämde det mesta.

– Det känns väldigt bra, det händer inte varje match att jag gör så många poäng, säger han.

OCH DETTA TROTS att vädret inte riktigt var på Gripens sida med kraftig vind och regn.

I dagens retur är det helt andra förhålland­en som gäller. På hemmaplan i Slättbergs­hallen blir Gripen en svår nöt att knäcka för Kungälv.

– Det ska mycket till för att de ska slå oss. Det kommer bli en helt annan match med andra förutsättn­ingar, men med förhoppnin­gsvis samma utgång, säger Johan Skatz. För att det ska bli seger, vad krävs då?

– Att vi går ut, sätter fart och spelar i vårt tempo. Vi måste göra det vi är bäst på, få fart på bollen och hjälpa varandra, säger Skatz.

”Det känns väldigt bra, det händer inte varje match att jag gör så mycket poäng”

JOHAN SKATZ Spelare Gripen

Två matcher mot IFK Kungälv under samma vecka, fördel eller nackdel?

– Jag tror inte det är något av det. Vi har mött Kungälv så många gånger så vi vet vad som väntar, säger Skatz.

Men hans tränare Peter ”Prinsen” Karlsson håller inte riktigt med.

– Det är lite speciellt att möta samma lag så tätt, men också roligt. Det blir en slutspelsk­änsla av det och nu går vi in i omgång två, säger han.

Och vad tror du om matchen?

– Vi förväntar oss ett taggat Kungälv som är i behov av poäng. Det gäller att vi gör våra grejer på ett bra sätt. Men det är full laddning från vår sida, säger Peter Karlsson.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? MOT MÅL. Johan Skatz visade sig vara en riktig poängkung i matchen mot IFK Kungälv, kan han göra om den bedriften i dagens retur?
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE MOT MÅL. Johan Skatz visade sig vara en riktig poängkung i matchen mot IFK Kungälv, kan han göra om den bedriften i dagens retur?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden