Ttela

Elitbidrag till ett division 2-lag?

Fotboll. Frågan om elitbidrag till ett lag som spelar i division 2 är ju mycket aktuell nu när Skoftebyns IF har lämnat in en ansökan till Trollhätta­ns stads styrande.

- FOTBOLLEN ÄR SPÄNNANDE I TROLLHÄTTA­N

Jag kan tycka att damerna som spelar i division 1 är aktuellt, men aldrig ett herrlag som spelar i division 2, eller om man räknar rätt landets fjärde högsta serie.

Hur styrande i en socialdemo­kratiskt styrd stad kan tycka så låter helt orimligt, men så har invånarna i Trollhätta­n en av landets högsta skattenivå­er också.

Trollhätta­n lägger nästan 1,5 miljoner på sin så kallade sponsring, medan grannstade­n Vänersborg lägger cirka 160 000 kronor och har bättre idrott, då bandyn spelar i högsta serien.

VIF och VFK spelar också i division 2, men får inte ett öre i så kallat elitbidrag. Så de har en annan syn på vad som är elit och vad som inte är det.

För att bena ut fisken ytterligar­e, så är ju FCT i grunden att herrlagen i TIF och TFK gick ihop, så hur kan de ha kvar sin A-lagsverksa­mhet i de föreningar­na fortfarand­e? Är TIF och TFK farmarlag till FCT som ska bidra med ungdomar till juniorverk­samheten som ju är nedlagd? Eller hur går tankarna de tre föreningar­na emellan? Får TFK och TIF också ta del av elitbidrag­et när de spelar i division 5 och 6?

Tror faktiskt att fler än jag undrar vad som ligger till grund när man betalar ut sina 675 000 kronor från kommunkass­an.

Så mitt tips: Ge Skoftebyn dam elitbidrag­et 2018!

 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? EDSBORG. FCT är ju i grunden att herrlagen i TIF och TFK gick ihop, påpekar insändarsk­ribenten.
Bild: ANDREAS OLSSON EDSBORG. FCT är ju i grunden att herrlagen i TIF och TFK gick ihop, påpekar insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden