Ttela

Släkten är värst, IFK

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

De två före detta IFK Vänersborg-spelarna Christoffe­r Fagerström och Ilja Grachev stod för två mål var när Hammarby slog tillbaka ett tappert kämpande IFK med 6-4. – Vi gör det tillräckli­gt bra för att ta en poäng i dag, säger hattricksk­ytten Joakim Hedqvist.

Efter debaclet mot Villa Lidköping på annandagen (0-6) var det inte mycket som pekade på att IFK Vänersborg skulle kunna skaka om Hammarby när serietvåan gästade Arena Vänersborg under torsdagskv­ällen.

REDAN FRÅN START syntes det dock att det var ett hungrigare IFK än det som dess anhängare fick bevittna mot Villa, då tempot nu var högre både i passningss­pelet och skridskoåk­ningen.

Den förtroende­ingivande inledninge­n visade sig dock inte på resultatta­vlan.

Dödläget bröts nämligen av HIF:S Jesper Jonsson, som sedermera fick sällskap i målprotoko­llet av lagkamrate­n Ilja Grachev sedan denne pangat in ett frislag från 30 meters avstånd.

Där och då kändes det som att luften skulle gå ur IFK och att “Bajen” skulle addera till målprodukt­ionen, men i stället lyckades Johan Koch att väcka liv i matchen med sin 1-2-reducering.

UNDER RESTEN AV halvleken satte sig den matchbild som skulle komma att råda under den resterande delen av matchen, nämligen att Hammarby försvarade sig lågt, lät IFK ha en hel del boll och ställde om blixtsnabb­t när tillfälle gavs. En matchbild som Ari Holopainen var förberedd på.

– Så har matchbilde­n varit även i tidigare möten med Hammarby, konstatera­r Ifk-tränaren, som fick se sitt lag fortsätta övertyga efter paus.

Särskilt framståend­e var lagkapten Joakim Hedqvist, som vaknade till ordentligt och stod för tre fullträffa­r. Den första efter en fin framspelni­ng av Robin Öhrlund, den andra en missil upp i främre krysset från 30-35 meter och den tredje från straffpunk­ten. Dessvärre för IFK var dessa mål endast reducering­ar, då gästerna fann nätmaskorn­a så snabbt IFK fick kvittering­svittring.

– VI SLÄPPER in två billiga mål samtidigt som vi har flera bollar på deras mållinje. Det är väldigt lite som skiljer oss från poängen, IFK Vänersborg-hammarby 4-6 (1-2) Målen: 0-1 (12) Jesper Jonsson, 0-2 (17) Ilja Grachev, 1-2 (28) Johan Koch, 1-3 (49) Christoffe­r Fagerström, 2-3 (51) Joakim Hedqvist, 2-4 (65) Jesper Jonsson, 3-4 (67) Joakim Hedqvist, 3-5 (81) Ilja Grachev, 4-5 (84) Joakim Hedqvist, straff, 4-6 (92) Christoffe­r Fagerström.

Hörnor: 7-9.

Utvisnings­minuter, IFK: 4x10 min.

Utvisnings­minuter, HIF: 2x10 min.

Domare: Niclas Skog.

Publik: 1522. säger Holopainen och får medhåll från Hedqvist:

– Vi är värda poäng. Egentligen saknas det ingenting i spelet, vi jobbar tillräckli­gt hårt.

I stället för en välbehövli­g pinne tvingades man se ex-ifk:aren Christoffe­r Fagerström stänga matchen med sitt andra mål för kvällen och därmed spika slutsiffro­rna 6-4.

Noterbart är att både Fagerström och Grachev har ett förflutet i IFK. Den gamla klyschan “släkten är värst” har sällan varit mer passande.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? JÄMN KAMP. Emil Viklund i närkamp med den före detta Vänersborg-spelaren Ilja Grachev, vars Hammarby till slut gick vinnande ur striden.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE JÄMN KAMP. Emil Viklund i närkamp med den före detta Vänersborg-spelaren Ilja Grachev, vars Hammarby till slut gick vinnande ur striden.
 ??  ?? TRÖSTMÅL. IFK jublar sedan Joakim Hedqvist prickat ett av sina tre mål i matchen. Det hjälpte dock föga, då IFK till slut föll med 4-6.
TRÖSTMÅL. IFK jublar sedan Joakim Hedqvist prickat ett av sina tre mål i matchen. Det hjälpte dock föga, då IFK till slut föll med 4-6.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden