Ttela

Skoftebyn körde över jumbon

- KARL ANDERSSON

Skoftebyns IF fick igång målskyttet borta mot jumbon Skövde och vann till slut med hela 7-0. – För en gångs skull var vi effektiva, säger tränaren Daniel Andersson.

Skoftebyn har under delar av säsongen haft svårt att förvalta sina chanser, med matcherna mot IFK Göteborg (0-4) och Torslanda (3-3) som de två tydligaste exemplen.

Sedan Torslanda-matchen har laget fått bättre utdelning, först i 4-2-segern mot Gais och nu i lördagens 7-0-kross av Skövde.

– DET KÄNNS skönt att vi fick igång målskyttet, konstatera­r Andersson, vars lag dock inledde lite halvdant.

– Vi var lite skakiga i början. De skapade en del chanser och Arvid (Sterner, målvakt, reds anm.) gjorde några bra räddningar. Hade de fått in det första målet hade det nog blivit en annan match.

Nu gjorde istället Skoftebyn både 1-0 och 2-0 innan paus, och fortsatte sedan att ösa på framåt i den andra halvleken.

– Vi ställde om väldigt snabbt och bra i dag. Utöver de sju mål vi gör skapar vi en hel del chanser som vi inte sätter, säger Andersson, som med glädje kunde konstatera att Agon Beqiri var tillbaka i laget.

MED AGON, ANGELO Vega och Carl Lext så har Skoftebyn tre futsalspel­are av högsta klass att tillgå i kampen om att behålla slutspelsp­latsen.

– Det är tre ruggigt bra spelare. Samarbetet mellan Angelo och ”Calle” ser redan väldigt bra ut.

Skoftebyn drygade i och med segern ut försprånge­t till IFK Göteborg som är närmast jagande lag under slutspelss­trecket. Skövde-skoftebyn 0-7 (0-2) Målen: 0-1 Angelo Vega, 0-2 Niclas Graff, 0-3 Självmål, 0-4 Fredrik Larsson, 0-5 Johan Kortekanga­s, 0-6 Carl Lext, 0-7 Fredrik Sundström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden