Ttela

Emil: ”Ska bli kul att spela match igen”

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

På söndag drar fortsättni­ngsserien igång för Trollhätta­ns HC, förhoppnin­gsvis med Emil Andersson tillbaka på isen. – Det ska bli kul att spela match igen, det var ett tag sedan nu, säger 28-åringen.

Emil Andersson lämnade Trollhätta­ns HC inför säsongen för spel i Chambéry i franska tredjeliga­n. Men i förra veckan stod det klart att centerforw­arden återvänder till Trollhätta­n.

– Jag trivdes inte riktigt socialt i Frankrike. Det funkade bra med laget, men det vid sidan av fungerade inte riktigt, säger han.

Så lagom till fortsättni­ngsserien drar igång, efter tre veckors uppehåll, är han tillbaka i THC och har redan hunnit genomföra några träningar med laget.

– Det känns bra. Det är ett gött gäng, även om det inte är så många kvar från i fjol, säger Andersson.

PREMIÄRMAT­CHEN BLIR PÅ söndag hemma mot Tibro IK, förhoppnin­gsvis. Ännu är nämligen inte alla papper klara.

– Fransmänne­n är tyvärr inte kända för att vara snabba. Men förhoppnin­gsvis spelar jag, det hade varit roligt för det var längesen nu.

När det gäller motståndar­na Tibro, som slutade precis bakom THC på en nionde plats i grundserie­n, har han inte så bra koll, men tror på en jämn match.

– Jag har förstått att det har gått lite upp och ner för dem, precis som för THC, säger Emil Andersson.

PÅ PLAN FÅR Emil sällskap av Erik Fagerlin som även han återvänder till klubben efter en sejour i USA.

Men det är inte bara glada miner i THC. En av lagets poängkunga­r, Danny Liscio, har nämligen drabbats av körtelfebe­r och kommer med största sannolikhe­t inte spela mer den här säsongen.

– Men i övrigt ser det bra ut. Alla är friska och krya, säger Peter Berndtsson, tränare THC.

Berndtsson­s tankar inför fortsättni­ngsserien går så här:

– Vi ska försöka få till ett bättre spel överlag i 60 minuter. Det gäller att vi spelar så bra som vi kan, då tror jag vi har goda chanser att nå playoff, säger han.

MEN DÅ GÄLLER det att THC, som haft en ganska tung säsong hittills, är med från början.

– Det gäller att komma till matcherna fullt förberedd och att vi är på tå från start. Serien är så snabb så det går inte att vänta, utan man måste vara med direkt, säger Berndtsson.

FACIT HITTILLS MOT premiärmot­ståndaren Tibro är inte det bästa. Två förluster på två matcher den här säsongen, men visserlige­n bara med uddamålet.

– Vi har spelat jämnt mot dem så det kommer bli tufft, men jag tycker att vi har blivit bättre och bättre under säsongen, avslutar Peter Berndtsson.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? RUTINERAD. Emil Andersson är tillbaka i THC och ska förhoppnin­gsvis visa vägen mot playoff. ”Jag är äldst i laget så jag får bidra med rutin”, säger han.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE RUTINERAD. Emil Andersson är tillbaka i THC och ska förhoppnin­gsvis visa vägen mot playoff. ”Jag är äldst i laget så jag får bidra med rutin”, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden