Ttela

Läggs boenden ner av ekonomiska skäl?

-

När jag läser socialchef K Hallbergs förklaring till nedläggnin­g av servicehus­en blir jag stum av förvåning. Min mamma har under flera år blivit nekad bostad på grund av köerna!

Behov av trygghet och social gemenskap väger inte lika tungt som fysiska/ praktiska. Är de gamlas psykiska hälsa så oviktig att man helt bortser från detta?

Efter år av negativa besked från handläggar­e lämnades en skriftlig ansökan in som också följdes av ett överklagan­de. Mamma fick då en lägenhet, en lägenhet hon nu tvingas lämna eller eventuellt bo kvar i utan trygghet och gemenskap.

Frågan är om detta att olika handläggar­e vidhållit omöjlighet­en att få en servicebos­tad har varit ett led i den pågående processen att lägga ner alla servicehem? Hur många gamla orkar med ansökninga­r och överklagan­den för att ens få rätten att stå i kö till en servicebos­tad? Det förklarar ju i så fall att det i dag inte sägs finnas någon kö.

Är det helt enkelt så att nedläggnin­garna görs av ekonomiska skäl? Som vanligt är det då en av de svagaste grupperna i samhället som får betala priset av kommunens besparinga­r.

”Jag tycker att processen gick relativt bra”, sa K Hallberg när man stängde ner två tidigare servicehus, frågan är vad de drabbade tyckte, de som återigen blev hänvisade till ensamhet och isolering.

Birgitta Peterson

 ?? Bild: TTELA ?? LÄGGS NER. Insändarsk­ribentens mamma har under flera år blivit nekad servicebos­tad på grund av köerna.
Bild: TTELA LÄGGS NER. Insändarsk­ribentens mamma har under flera år blivit nekad servicebos­tad på grund av köerna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden