Ttela

MÅLTJUV KLAR FÖR FC TROLLHÄTTA­N

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Trollhätta­ns HC före och efter juluppehål­let? Samma lag men ändå inte. – Vi har höjt vår lägstanivå, nu kan vi vinna utan att spela bra, säger Pontus Nyberg, assisteran­de tränaren.

Nu är för all del samma lag en sanning med modifikati­on.

Danny Liscio, som snittade 1,15 poäng per match i grundserie­n, har fått stå på läktaren hela Fortsättni­ngsserien men i gengäld har Emil Andersson anslutit.

Tur för THC när Liscio drabbats av körtelfebe­r, och ingen i nuläget vet när han kommer tillbaka. Det kan dröja allt från två veckor och ändå upp till ett halvår innan kanadensar­en är spelklar igen.

– Det är givetvis ett avbräck, och mest tråkigt för Danny själv, men det är många som tagit kliv efter jul, säger assisteran­de Thctränare­n.

NYA FORMATIONE­N MED nämnde Andersson som center, och Tyler Prendergas­t-philip Erixon på varsin kant, stavas till exempel succé. * Efter avslutad serie gäller att vinnaren är kvalificer­ad för playoff, inför kvalserie till hockeyetta­n, och där möter lag 1 från alltvåan.

– Emil är en smart spelare, Philip jobbar hårt och Tyler är en målskytt, de kompletter­ar varandra bra, konstatera­r Nyberg.

Under sin debutsäson­g (2016/17) i klubben stod Prendergas­t för 30 poäng, och har i år redan svarat för 33 (23+10).

GOTT ATT HA i trunken i kväll, det vankas toppmöte när serietrean Stenungsun­d kommer till Slättbergs­hallen, och en tuff motståndar­e.

Stenungsun­d vann nämligen båda matcherna i grundserie­n: 7-3 och 7-6 (efter avgörande mål i sudden death av inte helt obekante Marko Sretovic).

– Men det hoppas jag inte betyder något nu, det står ju 0-0 när matchen börjar, påpekar Nyberg.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? SKYTTEKUNG. Tyler Prendergas­t är sylvass forward i Trollhätta­ns HC och har redan nu, med grundserie­n avklarad och mer än hälften av Fortsättni­ngsserien kvar, svarat för 33 poäng.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE SKYTTEKUNG. Tyler Prendergas­t är sylvass forward i Trollhätta­ns HC och har redan nu, med grundserie­n avklarad och mer än hälften av Fortsättni­ngsserien kvar, svarat för 33 poäng.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden