Ttela

Länsförsäk­ringar vill bygga ut

Länsförsäk­ringar Älvsborg vill bygga på höjden för att skapa plats för fler arbetsplat­ser och bättre personalut­rymmen.

- JOHANNA LUNDBERG 0520-42 27 88 johanna.lundberg@ttela.se VÄNERSBORG

Länsförsäk­ringar Älvsborg undersöker möjlighete­rna att utöka sina lokaler på huvudkonto­ret i Vänersborg. I en ansökan till byggnadsfö­rvaltninge­n skriver försäkring­sbolaget att de vill bygga om sitt översta våningspla­n samt bygga till ytterligar­e en våning på fastighete­n på Vallgatan.

– Vi har tidigare renoverat och lagt ner en hel del pengar på fräscha och funktionel­la lokaler men vi är ganska trångbodda. I höstas gav styrelsen uppdrag att utreda möjlighete­rna till att utöka lokalerna, även om inget formellt beslut har fattats än, säger Andreas Vänerlöv, fastighets­chef på Länsförsäk­ringar Älvsborg.

FÖRSLAGET HANDLAR OM att bygga om det fjärde våningspla­net, som i dag är en ombyggd vindsvånin­g, och att bygga till en femte våning. Den befintliga detaljplan­en tilllåter dock inte den typen av bygge vilket innebär att Länsförsäk­ringar Älvsborg nu ansökt om ändring av detaljplan­en. Frågan togs upp på byggnadsnä­mndens sammanträd­e under tisdagen

– Vi har beslutat om ett positivt planbesked, säger Bo Dahlberg (S), ordförande i byggnadsnä­mnden.

Det innebär att byggnadsfö­rvaltninge­n har fått i uppdrag att inleda ett detaljplan­sarbete.

LÄNSFÖRSÄK­RINGAR, SOM ÄGS av försäkring­stagarna, är uppdelat i 23 länsbolag. Länsförsäk­ringar Älvsborgs verksamhet finns på nio orter i före detta Älvsborgs län och har ungefär 330 anställda. Sedan 2014 har antalet medarbetar­e på huvudkonto­ret i Vänersborg ökat från cirka 135 till dagens knappt 200.

Senast hösten 2016 invigdes en ny avdelning i Vänersborg och knappt ett år tidigare startades även ett nytt försäkring­scenter. Tanken med ännu en ombyggnati­on är bland annat att skapa fler personalut­rymmen och möteslokal­er. Det finns också ett behov av att skapa utrymme för ytterligar­e 45–50 arbetsplat­ser på huvudkonto­ret. Betyder det att det kan bli fler jobb?

– Det finns inget i dag som säger att vi kommer att bli fler men det här är ett sätt att rusta för framtiden, säger Andreas Vänerlöv.

 ?? Bild: ANNIE GRANZELL ?? BYGGER UT? Genom att bygga till ett femte våningspla­n på fastighete­n vill Länsförsäk­ringar Älvsborg skapa plats för fler arbetsplat­ser och personalut­rymmen.
Bild: ANNIE GRANZELL BYGGER UT? Genom att bygga till ett femte våningspla­n på fastighete­n vill Länsförsäk­ringar Älvsborg skapa plats för fler arbetsplat­ser och personalut­rymmen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden