Ttela

”Det är löst inom två månader”

- ANNIE GRANZELL 0521-57 59 09 annie.granzell@ttela.se

”Vi har stora förhoppnin­gar för anläggning­en i Vargön. Det har varit mycket tekniskt strul och mycket som behöver göras, men jag tror på Hallevi.” MICHAEL FRIDEBÄCK

ledamot

– Vi vet om detta nu, vi har lyft det internt och vi följer utveckling­en och vad som händer, säger Håkan Alfredsson, chef på kultur- och fritidsför­valtningen på Vänersborg­s kommun gällande situatione­n runt Hallevis arrendator.

Enkelt förklarat så har Vänersborg­s kommun avtal med moderbolag­et IFFC Invest AB, de i sin tur har gett dotterbola­get IFFC Sundbyberg AB ansvaret att driva Hallevibad­et.

– Vi har valt att leva upp till det avtal som vi har i dagsläget med IFFC Invest AB, men det är klart när det kommer fram en sådan här sak så lyfts den internt och vi är medvetna om vad som händer. Just nu avvaktar vi vad myndighete­rna kommer fram till, säger Håkan Alfredsson.

ATT IFFC SUNDBYBERG AB inte har någon F-skattsedel är bekymrande enligt Alfredsson.

– Kommunen strävar alltid efter att de aktörer vi samarbetar och skriver avtal med ska ha F-skatt. I det här fallet har vi avtal med moderbolag­et, IFFC Invest AB och de har F-skattsedel. Det jag kan säga är att våra jurister tittar på detta, säger Håkan Alfredsson.

På Hallevibad­et är det många som berörs om verksamhet­en skulle upphöra. Bland annat simklubben Vänersborg som driver simskola men också reumatiker­föreningen i Vänersborg och allmänhete­n.

HÅKAN ALFREDSSON FÖRSÄKRAR dock att det alltid kommer finnas någon som driver Hallevibad­et.

– Någon måste driva det, kommunen har som mål att kunna erbjuda bra badmöjligh­eter för allmänhete­n på Hallevi.

Platschefe­n på Hallevi heter Mikael Karström. Det enda han vet är att det varit struligt med räkningar och fakturor som skickats fel och inte kommit fram då bolaget bytte adress i Stockholm.

– Jag fick kontakta dem så att allt skickades hit till mig i stället, säger han.

Att det ska vara problem med att betala leverantör­er vill Mikael Karström inte kännas vid.

MICHAEL FRIDEBÄCK ÄR ensam ledamot i IFFC Invest AB och dotterbola­get IFFC Sundbyberg AB.

– Jag kom tillbaka som ledamot i oktober, innan dess var det olika investerar­e som helt tappade kontrollen över bolagen. Med de nya investerar­na byttes också det system där vi hanterar löner och fakturor och det systemet har strulat något enormt. Jag vet att någon i personalen fått vänta några dagar på lönen och det kan jag bara beklaga.

NÅGON ANNAN ORO för verksamhet­en har Michael Fridebäck inte hört. När det gäller årsredovis­ningen till Bolagsverk­et så har han i dagarna skickat in den, både vad gäller IFFC Invest AB och IFFC Sundbyberg AB.

– I och med att bokslutet kommer in så ska det lösa sig med F-skatten också, säger han.

IFFC Sundbyberg AB har en del skulder hos Kronofogde­n och Skattemynd­igheten?

– Vi kommer lösa dem, vi har en hel del fodringar långt över de skulder vi har, säger Fridebäck.

Kommer ni vara kvar och driva Hallevi?

– Vi har stora förhoppnin­gar för anläggning­en i Vargön. Det har varit mycket tekniskt strul och mycket som behöver göras, men jag tror på Hallevi. Jag tror att allt kommer vara löst inom två månader, säger Michael Fridebäck.

DET HÄR ÄR inte första gången som Michael Fridebäcks bolag hamnar i ekonomisk knipa.

PHG Sweden AB, Fridebäcks första gym, drogs med skulder på 4,6 miljoner kronor innan det gick i konkurs. Vanadis Sports AB (iform Vasastan) hade skulder på drygt 400 000 kronor innan det försatts i konkurs och IFFC Haninge AB hade 2015 en skatteskul­d på 825 484 kronor och försattes i konkurs i september förra året.

Michael Fridebäck själv har i dagsläget 943 792 kronor i skatteskul­der hos Kronofogde­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden