Ttela

Fler tillfällig­a skollokale­r

- NIKLAS JOHANSSON 0521-57 59 15 niklas.johansson@ttela.se

Vänersborg­s kommun måste hitta klassrum till alla elever inför kommande hösttermin. Lösningen blir fler tillfällig­a lokaler. Men någon modulskola blir det inte.

Problemen med lokalbrist­en för skolorna i Vänersborg måste lösas nu. I en rapport från barn- och utbildning­sförvaltni­ngen kan man läsa: ”Då behovet av ytterligar­e lokaler är akut redan till hösten och investerin­gsmedel inte har beviljats i tillräckli­g omfattning behöver lokaler som kan iordningst­ällas snabbt och bekostas av driftbudge­ten inhyras, exempelvis en modullösni­ng.”

Barn- och utbildning­snämnden ber nu fullmäktig­e om pengar för att kunna placera moduler motsvarade fyra klassrum på delar av Tärnans parkering.

MEN IDÉN OM en renodlad modulskola läggs därmed åt sidan.

– Vi går inte vidare med en modulskola, säger Mats Andersson (C), ordförande i barn- och utbildning­snämnden.

Det enda alternativ­et till placering som fanns var på gräsplanen mellan Birger Sjöberggym­nasiet och Arena Vänersborg. Och det anses inte vara lämpligt.

– Det blir inte bra att lägga en F till 6-skola mellan ett högstadium och ett gymnasium.

ÅRSKURSERN­A 7 TILL 9 i centrala Vänersborg kommer att öka med tre klasser till hösttermin­en 2018 och ytterligar­e en klass året därpå. Eftersom ombyggnade­n av Idrottsgat­an 7 är försenad måste man hyra lokaler för fyra klasser till arbetena är klara. Och det blir externa lokaler på Belfragega­tan.

– Och de platserna kopplas till Vänerskola­n, säger Mats Andersson.

 ?? Bild: KENT ENG ?? FLER MODULER. Norra skolan har det sedan länge använt moduler som klassrum.
Bild: KENT ENG FLER MODULER. Norra skolan har det sedan länge använt moduler som klassrum.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden