Ttela

Varnar för dödsdrog efter rån

- EMMA-KARIN BJÖRK 0522 - 99 222 ekb@bohuslanin­gen.se

Något av det som stals vid apoteksrån­et i Färgelanda i helgen var fentanyl. Polisen höjer nu ett varningens finger om det är så att fentanyl säljs vidare på gatan.

Det var vid 18-tiden på fredagskvä­llen som polis genom ett överfallsl­arm larmades om ett rån i Färgelanda.

Två maskerade män ska ha varit beväpnade med knivar och tvingat till sig narkotika inne på ett apotek. Under rånet ska de maskerade ha hotat personalen och stängt in dem i en städskrubb.

EN DEL AV det som rånarna ska ha fått med sig var fentanyl. Det är ett narkotikak­lassat läkemedel,

”Om det finns köpare så ska man vara medveten om att det är en livsfarlig drog”

ett smärtstill­ande läkemedel som är starkare än morfin. Läkemedlet beskrivs som en dödsdrog och ska skörda fler liv i Sverige än heroin.

– Något av det som tillgreps vid rånet i Färgelanda var fentanyl och vi skulle vilja höja ett varningens finger och uppmana till att man är försiktig om det nu är så att det här skulle säljas på gatan, säger Anders Ragnesten som är polisens utrednings­chef i vårt område.

INGEN PERSON HAR gripits efter rånet i fredags och Anders Ragnesten vill på tisdagen inte gå in mer på vad som kommit fram i utredninge­n.

Hur mycket fentanyl som stals vid rånet vet inte Ragnesten. Om det är så att rånarna har för avsikt att sälja det vidare kan han inte säkert säga eller om det är för eget bruk.

– Men om det finns köpare så ska man vara medveten om att det är en livsfarlig drog och vi vill inte se några dödsfall nu, säger Anders Ragnesten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden