Ttela

Måltjuv ny forward hos FCT

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Han var intressant för Ljungskile SK och Grebbestad­s IF, båda i division 1 i år. Men nu har han skrivit på för FC Trollhätta­n. – FCT visade störst intresse, då var valet inte så svårt, säger Marcus Knutsen.

FCT hämtar gärna sina målskyttar från IK Svane, först Fredrik Söderqvist (till 2017) och nu alltså 28-årige Marcus Knutsen.

En spelare med Herrestads AIF som moderklubb men som även hunnit med en sejour i IFK Uddevalla, och ett par klubbar till på lägre nivå.

Under fjolåret blev det spel i trean med Svane under våren innan problem med en höft krävde operation, men Marcus hann ändå med att göra tio mål på de fem matcher han spelade och med marginal bli lagets bäste målskytt. Men varför division 2 när du kunde spelat i ettan?

– Jag vill känna att jag har förtroende från den klubb jag represente­rar, och geografisk­t (han bor i Uddevalla) passar det bäst med Trollhätta­n, det har också haft stor betydelse.

FCT:S INTRESSE FÖR målskytten Knutsen är förresten inte nytt, spelaransv­arige Daniel Lennartsso­n var i kontakt med Marcus redan inför säsongen 2017, och tog en ny kontakt förra månaden.

– Vi vet att det är en målskytt av rang, säger Lennartsso­n.

Marcus har dessutom sett till att sätta press på sig själv inför sin ankomst på Edsborg genom att lova Lennartsso­n att göra fler mål än vad Fredrik Söderqvist svarade för under fjolåret.

Spelaransv­arige Lennartsso­n igen:

– Marcus kommer dessutom att få tröja nummer 10, Josef Daouds gamla nummer och en spelare med ikonstatus i föreningen, sådant förpliktar.

Och Knutsen är inte sen att anta utmaningen:

– Jag ska se till att 10:an fortsätter att göra mål. Fotnot: Fredrik Söderqvist var FC Trollhätta­ns bäste målskytt i division 2 Norra Götaland förra året med 15 mål.

 ?? Bild: ERIK WEIEFORS ?? Marcus Knutsen lämnar Svane för spel i FC Trollhätta­n och division 2.
Bild: ERIK WEIEFORS Marcus Knutsen lämnar Svane för spel i FC Trollhätta­n och division 2.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden