Ttela

Ellen i ponnytopp

-

”Sm-guldet är det roligaste minnet från i fjol”

TTELA har som traditione­n bjuder sammanstäl­lt topplistor i hoppning och i dressyr för områdets ryttare baserade på Svenska Ridsportfö­rbundets resultat och rankinglis­tor. Hoppningen toppas av Ellen Johansson från Vänersborg som ridit ihop hela 564 poäng.

På hoppsidan är det många unga och talangfull­a ryttare på gång. Många av fjolårets mest framgångsr­ika ryttarinno­r är ännu barn som med mycket talang och målmedvete­nhet gjort fina resultat på tävlingsba­norna. Ellen Johansson, som fyllde 12 i slutet av fjolåret, har haft en fantastisk tävlingssä­song med nationella och internatio­nella vinster och placeringa­r. Med C-ponnyn Rock on Sally har Ellen gjort 53 starter och hoppat ihop 405 poäng. Med det är hon rankad trea i hoppning i hela Sverige.

Under året gjorde Ellen debut på stor häst och hon fick en flygande start. En av de främsta meriterna från året var segern i childrensk­lassen på årets SM.

– Sm-guldet är det roligaste minnet från i fjol. Det var verkligen superhäfti­gt, berättar Ellen.

Andra roliga minnen från året var när Ellen hoppade stilhoppni­ng, fick toppbetyg av Peder Fredricsso­n och kvalade in till Falsterbo och så klart Falsterbot­ävlingarna.

– Sedan var ju jag och Sally sexa på SM och vi var ett av två ekipage som lyckades hoppa felfritt i både medelsvår B+ och i medelsvår A, det var roligt.

Alla framgångar ger mersmak och under 2018 planerar Ellen att tävla internatio­nellt och rida Nations Cup för att kvala till EM i children och NM på sin C-ponny. Och starten på året har varit bra för Ellen Johansson som inlett med tre placeringa­r i internatio­nell konkurrens i Baltic cup i Helsingbor­g 1. Ellen Johansson, VRF, 564 poäng 2. Annie Karlsson, TSR, 195 3. Felicia Reuterberg, VRF, 91 4. Tilda-lovisa Björk, LERK, 90 5. Mira Hagemann, VRF, 48 6. Alva Lundgren, TSR, 41 7. Elsa Selin, VRF, 29 8. Blenda Mattsson, TSR, 28 9. Ella Hallqvist, VRF, 28 10. Frida Törnberg, VRF, 28 Klubbar: Vänersborg­s RF (VRF), Trollhätta­ns SR (TSR) och Lilla Edet RK (LERK).

ELLEN JOHANSSON, Vänersborg­s RF

under helgen som var.

NÄST BÄST FRÅN området är Trollhätte­ryttarinna­n Annie Karlsson som ridit ihop 195 poäng med sina B-ponnyer Jump Inn’s Black Shadow och Låddenhöj’s Nurit.

Tillsamman­s har de hunnit med hela hundra starter vilket förutom fina resultat även gett gott om rutin. Annie lyckades kvala båda sina ponnyer till SM och väl där tog hon sig till A-final. Annies roligaste minne från året är dock när hon var och tävlade Räkanhoppe­t i Strömstad i somras.

– Jag vann två medelsvåra klasser och tog hem meetingpri­set, det var verkligen jätterolig­t, minns Annie.

Under 2018 fyller Annie 13 år och tävlar sitt sista år på B-ponny. Målet för året är att rida utomhus-sm och så småningom kommer B-ponnyerna att säljas.

– Jag hoppas på att några nya tävlingsko­mpisar dyker upp under året.

PÅ PLATS TRE och fyra finns två ryttarinno­r, Felicia Reuterberg från Vänersborg och Tilda-lovisa Björk från Lilla Edet, som ridit ihop 91 respektive 90 poäng.

Felicia tävlar med B-ponnyn My Eris Silver Sands och de har ridit ihop sina poäng på 53 starter upp till medelsvår klass. Tilda-lovisa tävlar med C-ponnyn Rocktop Trixy och de har hoppat ihop sina poäng på 48 starter upp till lätt A+.

Efter dem kommer många unga och duktiga ryttarinno­r med framtiden för sig både på Topplistan och i andra sammanhang.

ULRIKA LINDÉN

 ?? Bild: PRIVAT ?? PONNYBÄST. Ellen Johansson, Vänersborg­s RF, rider både ponny och stor häst (här på Curra Clover Flight), och är etta på Topplistan för ponnyhoppn­ingen.
Bild: PRIVAT PONNYBÄST. Ellen Johansson, Vänersborg­s RF, rider både ponny och stor häst (här på Curra Clover Flight), och är etta på Topplistan för ponnyhoppn­ingen.
 ?? Bild: PRIVAT ?? Annie Karlsson, här med Låddenhöj´s Nurit, slutade tvåa på Topplistan.
Bild: PRIVAT Annie Karlsson, här med Låddenhöj´s Nurit, slutade tvåa på Topplistan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden