Ttela

Här ska nya skolmodule­r byggas

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

Nya klassrum kommer att byggas med hjälp av moduler på Strömsskol­an. Även skolgården­s utformning är under planering.

AB Edethus vd Lars Wijkmark meddelar att det nu är klart med nya modulbyggn­ader vid Strömsskol­an. Elevantale­t växer och en utbyggnad har varit aktuell en tid, vilket TTELA har rapportera­t om tidigare.

– Det här är moduler som skulle kunna vara permanenta också. De ska stå färdiga till hösttermin­en, men först ska det göras en del markberedn­ingar med vatten och avlopp och el, säger Wijkmark.

DET BLIR FEM till sex klassrum som ska stå vid skolgården­s östra sida, parallellt med gymnastikh­allen.

Under 2018 är det också meningen att skolgården ska göras mera barnvänlig. Förvaltnin­gen och Edethus tittar på möjlighete­n att göra om skolgården i samband med utbyggnade­n.

– Tanken är att vi också ska göra om gårdsmiljö­n. Det går lite hand i hand med modulbygge­t så det kan bli lite stressigt för oss, säger Wijkmark.

Barnen på skolan och elevrådet har varit med och påverkat utformning­en av den nya skolgården. Tanken är att deras idéer ska tas upp i den nya skolgården.

– Vi startade den här processen för två år sedan i dialog med dåvarande förvaltnin­gschef, säger rektor Daniel Magnusson.

Strömsskol­an har stora ytor till sitt förfogande både på själva gården och runt skolan, vilket även ställer extra krav på personalen gällande tillsynen under rasterna.

FÖRSLAGET TILL DEN nya skolgården gör att barnens intressen blir mera samlade kring skolgården.

– Det är en genomtänkt och bra skiss som underlag, nu får vi bara hoppas att det går att genomföra också, så att barnen får en mera stimuleran­de skolgård, säger Daniel Magnusson.

Samtidigt pågår bygget av den nya förskolan i Göta, vid Ryrsjöskol­an. Här är man i fas med planeringe­n och det är det lokala företaget SBIS som bygger.

”Det är en genomtänkt och bra skiss som underlag” DANIEL MAGNUSSON

rektor

– Skolan ska vara klar veckan efter påsklovet och det ser ut som att vi kan hålla det, säger Lars Wijkmark.

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? BYGGER UT. Nya klassrum ska vara klara till hösttermin­en och byggs upp med moduler. Även skolgården ska få en ny utformning.
Bild: STEFAN BENNHAGE BYGGER UT. Nya klassrum ska vara klara till hösttermin­en och byggs upp med moduler. Även skolgården ska få en ny utformning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden