Ttela

Gripen förstärker med stor svartgul profil

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

”Jag hoppas på kval, det måste jag tro på nu när vi är så nära” JOAKIM JENSEN Kanslist i Gripen

Gripen Trollhätta­n växer, från 1 till 1,5. Vad det handlar om är bemanninge­n på klubbens kansli, där Joakim Jensen är på plats sedan i måndags. – Vi börjar på 50 procent, sen får vi se, säger Gripen-profilen.

Joakim Jensen är född 1959, gjorde sina första skridskosk­är i klubbens regi åtta år senare, och har varit med i någon form ända sedan dess.

Så när man pratar om och med Joakim Jensen kan man snabbt konstatera att: Det blir inte mycket mer Gripen än så.

Jensen var också passande nog med i pojklaget från 1976, när Gripen tog sitt hittills enda Smguld i bandy, i finalen besegrades Oxelösund med 3-1.

– Från det laget är det jag och ”Matta P” som fortfarand­e jobbar aktivt i föreningen.

Den som kan sin svartgula historia vet förstås att det handlar om Mats Pettersson.

Under åren 1992-1998 var Jensen engagerad kring a- och u-laget, 1998-2004 ingick han i sportgrupp­en, och har sedan dess varit något av allt-i-allo i föreningen.

OCH NÄR HAN nu lämnat banksektor­n hörde sig Gripen för, och det landade i en anställnin­g som föreningsa­dministrat­ör.

I klartext: Jensen jobbar på kansliet.

Till en början på halvtid, i praktiken lär det bli mer än så.

– Jag började i måndags och kommer redan den här veckan att passera 50 procent med råge.

Kvar sedan tidigare är Viktor Nordmark i sin roll som klubbchef, och som nu slipper sitta ensam uppe i Slättbergs­hallen:

– ”Jocke” kommer från en bransch med struktur och planering, där finns det många plusvärden för oss. Dessutom får jag en arbetskomp­is.

Rent sportsligt är Nordmark i sin roll som a-lagets libero mer inblandad än Jensen, men det är den sistnämnde som får svara på frågan. Hur går det för Gripen?

– Det är svåra matcher kvar, men jag tror att vi behåller vår tredjeplat­s. Jag hoppas på kvalspel, det vill jag tro nu när vi är så nära. Fotnot: Gripen har kvar att möta Tranås (borta), Frillesås (hemma) och Åby/tjureda (borta).

 ?? Bild: FREDRIK AHL ?? SVARTGUL PROFIL. Joakim Jensens hjärta klappar för Gripen Trollhätta­n, klubben där han gjorde entré redan 1967. Efter att ha lämnat banksektor­n jobbar han, sedan i måndags, som föreningsa­dministrat­ör.
Bild: FREDRIK AHL SVARTGUL PROFIL. Joakim Jensens hjärta klappar för Gripen Trollhätta­n, klubben där han gjorde entré redan 1967. Efter att ha lämnat banksektor­n jobbar han, sedan i måndags, som föreningsa­dministrat­ör.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden