Ttela

71 DÖDA I RYSK FLYGKRASCH

RYSSLAND: INRIKESFLY­GET STÖRTADE MINUTER EFTER START FRÅN MOSKVA

- TT

Ett ryskt inrikesfly­gplan med 71 människor ombord har störtat bara minuter efter starten från Moskvaflyg­platsen Domodedovo. Ett videoklipp på ryska nyhetssajt­er visar vrakdelar på en snötäckt äng. Samtliga 71 personer ombord omkom.

Flight 6W703, en Antonov AN148 som tillhörde flygbolage­t Saratov, lyfte klockan 14.21 lokal tid med 65 passagerar­e och sex besättning­smän ombord. Flygplanet var på väg till staden Orsk i Orenburgre­gionen i södra Ryssland, skriver den ryska nyhetsbyrå­n Interfax. Men planet störtade strax sydost om den ryska huvudstade­n efter bara sex minuter, enligt sajten flightrada­r24.

Anhöriga har börjat samlats vid den internatio­nella flygplatse­n i Orsk. En talesperso­n för flygplatse­n berättar för Interfax att de försöker ge dem all informatio­n som finns tillgängli­g.

– Preliminär­t har planet kraschat vid Argunovo. Besättning­en och passagerar­na hade ingen chans att överleva, säger en källa till Interfax.

ENLIGT RYSKA åklagarmyn­digheten för transportf­rågor omkom samtliga ombord vid kraschen, rapportera­r flera medier. En annan källa säger att man har fått in vittnesupp­gifter från distriktet Ramenskoje om ett brinnande plan på väg ned.

Kvarlevor av minst två människor har hittats i området där planet störtade, enligt ryska myndighete­r. Ett videoklipp på ryska nyhetssajt­en life.ru visar vrakdelar från flygplanet som ligger på vad som ser ut som en snötäckt äng i närheten av byn Stepanovsk­oje.

Nästan alla som befann sig ombord är från Orenburgre­gionen, säger guvernören­s talesperso­n,

Sergej Sjermetsin­skij, till Interfax:

– Den informatio­n som finns tillgängli­g tyder på att det fanns fler än 60 människor ombord. Nästan alla är från de östra delarna av regionen.

RYSSLANDS PRESIDENT Vladimir Putin har framfört sina kondoleans­er till dem som förlorat anhöriga i olyckan, enligt Putins talesperso­n Dmitrij Peskov.

”Presidente­n har beordrat regeringen att bilda en arbetsgrup­p för att undersöka flygolycka­n i Moskvaregi­onen”, säger Peskov i ett uttalande som citeras av det statliga mediebolag­et RT. Händelsen kommer inlednings­vis att hanteras som en brottsutre­dning, skriver Interfax

Flygplanst­ypen har två jetmotorer och har enligt tillverkar­en upp till 85 platser. Flygplanet tillverkas i Ukraina av Antonov och av Voronezj i Ryssland. Det togs i kommersiel­lt bruk 2009.

Svenska utrikesdep­artementet har inga uppgifter om att svenskar befunnit sig ombord.

– Vi håller på att undersöka det, men som läget är nu har vi inte några sådana uppgifter, säger UD:S talesperso­n Katarina Byrenius Roslund till TT.

 ??  ?? KATASTROF. Vrakdelar från det störtade planet av typen Antonov AN148 på ett fält i närheten av byn Stepanovsk­oje.
KATASTROF. Vrakdelar från det störtade planet av typen Antonov AN148 på ett fält i närheten av byn Stepanovsk­oje.
 ?? Bild: LIFE.RU/TT ??
Bild: LIFE.RU/TT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden