Ttela

Vill begära ännu mer pengar till skolan

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

Förra året godkände fullmäktig­e 22 nya miljoner till Lilla Edets skolor. Men det räcker inte. Nu vill utbildning­snämnden begära mera pengar.

Enligt ekonomiavd­elningen och bildningsf­örvaltning­en kommer inte pengarna att räcka till för att bedriva verksamhet­en under 2018.

Utbildning­snämnden begär därför en utökning av budgetrame­n på nytt. Senast det skedde var ju sommaren 2017 då ramen utökades med 22 miljoner kronor till totalt 321 miljoner.

– Vi växer hela tiden och det byggs ut i Göta och Ström. Hur mycket vi kan öka ramen med under 2018 är fortfarand­e öppet, säger Carin Thorén-hansson (S).

NU HAR NÄMNDEN gett i uppdrag till förvaltnin­gschefen, presidiet och ekonomiavd­elningen att göra en beräkning av hur mycket pengar som behövs.

Än så länge är det inte klart. Men till nästa möte i kommunstyr­elsens arbetsutsk­ott lär det finnas en summa att ta ställning till.

Den utökade ramen måste dock slutligt beslutas av kommunfull­mäktige och då ser sammanträd­et i april ut att vara det mest troliga.

YRKANDET KOMMER FRÅN Moderatern­as Camilla Olofsson, vice ordförande, men partierna i nämnden var helt överens om att utöka ramen.

– Vi har hela tiden sagt att pengarna inte kommer att räcka. Det kanske landar på den nivå som den förre bildningsc­hefen ville ha redan då. Men nu är vi med redan i början av året med den här justeringe­n och behöver inte vänta till slutet av året, säger Camilla Olofsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden