Ttela

Skoftebyn utslaget efter tappad ledning

- GABRIEL ANDERSSON 0520-42 26 00 gabriel.andersson@ttela.se

Trots ledning med 2-0 tappade Skoftebyns IF greppet och förlorade med 3-4 i kvartsfina­lens returmöte mot Örebro. Laget är därmed utslaget ur SFL:S slutspel.

Efter 1-1 hemma mot Örebro FC i det första mötet av två i kvartsfina­len av svenska futsalliga­n, begav sig Skoftebyn till Örebro för returmötet.

DET BÖRJADE BRA för Skoftebyn, som via Agon Beqiri tog ledningen med 1-0 när klockan stod på 6.30 i den första halvleken.

Bara minuten senare ökade Skoftebyn på sin ledning. Den här gången var det Gustaf Rådström som höll sig framme och kunde, assisterad av Fredrik Larsson, skjuta 2-0 till gästerna.

Men Örebro hann både reducera och kvittera innan halvtid.

– En mycket jämn första halvlek, men vi är inte nöjda med hur vi hanterade ledningen. Vi borde ha varit mer försiktiga, säger Skoftebyns tränare Christoffe­r Lund.

I DEN ANDRA halvleken var det Örebro som tog tag i taktpinnen. 2-2 blev till 3-2 och sedan 4-2. Trots en sen reducering av Krister Andersson slutade matchen 4-3 till Örebro, som är klart för semifinal.

– Vi går ut i andra halvlek och känner att vi ska kämpa, och inte har någonting att förlora. När de gör 3-2 chansar vi och tar ut vår målvakt. Då gör de 4-2, men vi kämpar oss till 4-3 och är mycket nära att kvittera, säger Lund och fortsätter: Sm-kvartsfina­l 2:2 Örebro Fc-skoftebyn 4-3 (2-2) Målen: 0-1 Agon Beqiri (7), 0-2 Gustaf Rådström (8), 1-2 Jens Arrby (15), 2-2 Senad Berisha (17), 3-2 Michel Yanez Hernandez (28), 4-2 Dildar Caliskan (38), 4-3 Krister Andersson (39). Domare: Haris Curovac. Publik: 857.

– Det är inget dåligt lag vi möter, men jag tycker att vi är bättre sett till helheten. Det är en sport med små marginaler. De tar inte lika många risker som vi och vinner på det.

FÖR SKOFTEBYN INNEBAR förlusten dubbel olycka. Under den andra halvleken skadade sig Angelo Vega illa. Efter en kollision med en motståndar­e blev han liggande på golvet med svåra plågor.

Först befarades armen var bruten men så var inte fallet.

– Armen var ur led så de försökte dra rätt den flera gånger. På sjukhuset konstatera­des sedan en spricka i armen, så nu är han gipsad, berättar Daniel Andersson, tränarkoll­ega med Christoffe­r Lund.

 ?? Bild: SKOFTEBYN FUTSAL ?? DUBBEL OLYCKA. Under matchen skadade sig Angelo Vega illa och blev liggande med svåra plågor. Armen var ur led och senare upptäcktes en spricka.
Bild: SKOFTEBYN FUTSAL DUBBEL OLYCKA. Under matchen skadade sig Angelo Vega illa och blev liggande med svåra plågor. Armen var ur led och senare upptäcktes en spricka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden