Ttela

Ny roll för Wallin i vinnande Vänersborg

- JONAS MYRHOLM 0520-42 26 37 jonas.myrholm@ttela.se

Vänersborg­s HC var i desperat poängbehov inför den gångna veckan om playoffhop­pet skulle leva vidare. Och snacka om att laget lyckades hantera pressen. – Vi har vetat hela tiden att vi har den här kapacitete­n, säger tvåmålssky­tten Joachim Wallin efter imponerand­e 6-1 mot topplaget Olofströms IK.

VHC:S tillvaro i alltvåan har som bekant inte varit någon dans på rosor med blott en seger på de åtta första matcherna.

Även om spelat fungerat har målprodukt­ionen inte gjort detsamma.

”Stolpe ut” har varit det tråkiga epitetet att klistra på mången Vhcbatalj på sistone.

MEN I ONSDAGS avgjorde laget sent mot Mjölby och tog tre blytunga poäng.

– Det hade vi med oss i den här matchen, säger Joachim Wallin ett par minuter efter att han klivit av isen efter söndagens heroiska insats där VHC tog andra raka segern.

Den här gången var det VHC som hade marginaler­na på sin sida. Som när den första periodpaus­en närmade sig och VHC hade Hynek Tobolas 1-0 med sig i målprotoko­llet.

Då, med dryga minuten kvar av den första akten, gjorde Joachim Wallin 2-0 i power play.

– Vi fick lite andrum där, säger han.

Och blott 23 sekunder in i andra perioden svarade Niclas Mårtensson för 3-0.

Snacka om psykologis­kt viktiga mål.

WALLIN KOM SEDAN att spela en viktig roll i inledninge­n av den tredje perioden, där gästerna först gjorde 3-1 efter 13 sekunder.

Allt var upplagt för att hemmalaget skulle skälva till i takt med att Olofström fick vittring på kontakt.

Men så fick VHC spela i power play, och där fanns han igen: Joachim Wallin och så var det 4-1.

– Jag har fått en helt ny roll framför mål i powerplay. Har aldrig stått framför kassen förut, men så fick Patrik Duretic och Peter Andersson idén om att testa och vad gör man inte för laget, haha. Min uppgift är att skymma målvakten och hålla mig framme på returer och instick, berättar Wallin.

– Otroligt skön seger, nu har vi visat att vi är otroligt starka. Vänersborg-olofström 6-1 (2-0, 1-0, 3-1) Mål: 1-0 (8.35) Hynek Tobola, 2-0 (18.52) Joachim Wallin, 3-0 (20.23) Niclas Mårtensson, 3-1 Robin Rolandsson (40.13), 4-1 (44.10) Joachim Wallin , 5-1 (44.47) Niclas Norin, 6-1 (54.27) Niklas Norin.

Utvisninga­r, Vänersborg: 8x2 min.

Olofström: 9x2 min.

Skott: 37-27.

Domare: David Södermalm.

Publik: 209. NICLAS NORIN SLOG till två gånger om i slutperiod­en och när 6-1 lyste upp resultatta­vlan efter 60 spelade minuter kunde tränaren Peter Andersson ta fram stora smilet.

– En stor eloge till killarna, det hade varit så lätt att tycka synd om sig själv i det läge vi var. Men vårt hårda jobb har gett resultat och jag är supernöjd, säger han.

Nu väntar närmast Borås borta på onsdag.

 ?? Bilder: JONAS MYRHOLM ?? KOM I MIN FAMN. Joachim Wallin – i mitten av gröten – har precis gjort 2-0 för Vänersborg­s HC och det firas med kramkalas. Matchen slutade 6-1 i VHC:S favör och drömmen om playoff lever vidare.
Bilder: JONAS MYRHOLM KOM I MIN FAMN. Joachim Wallin – i mitten av gröten – har precis gjort 2-0 för Vänersborg­s HC och det firas med kramkalas. Matchen slutade 6-1 i VHC:S favör och drömmen om playoff lever vidare.
 ??  ?? SISTA UTPOSTEN. Emil Lundberg i Vänersborg­s HC storspelad­e i målet mot Olofström. Här har han sällskap av Carl Lundmark.
SISTA UTPOSTEN. Emil Lundberg i Vänersborg­s HC storspelad­e i målet mot Olofström. Här har han sällskap av Carl Lundmark.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden