Ttela

Blytung förlust för Gripen mot Tranås

- TONI ANDERSSON GABRIEL ANDERSSON

Gripen Trollhätta­n BK på en blytung förlust mot kontraktsk­ämpande Tranås BOIS på lördagseft­ermiddagen. Men trots förlusten klamrar sig GBK kvar över kvalstreck­et – en poäng före LAIK och två före Nässjö.

Dramatiken fortsätter i bandyallsv­enskan, men det ville sig inte alls för Gripen i lördagens fight på Swetouch Arena i Tranås.

– Om jag summerar samtliga matcher vi spelat den här säsongen, träningsma­tcher inräknade, så var nog det här det sämsta vi gjort hittills. En riktig plattmatch från vår sida, menade Gbk-tränaren Peter ”Prinsen” Karlsson besviket.

Nämnas bör att GBK saknade nyckelbens­skadade mittfältsm­otorn Linus Rönnqvist. Det inverkade förstås på Gripens slagstyrka den här eftermidda­gen.

Första halvleken gick i hemmafavör, men några mål ville det inte bli.

– Och det berodde mest på att Robin (Eliasson) gjorde flera fina räddningar och att de missade sina lägen, konstatera­de ”Prinsen”.

Det dröjde ända tills att matchuret stod på 53.27 innan första bollen hamnade i mål. Fredrik Nilsson fixade ledningsmå­let för Tranås BOIS.

Efter 1-0 tog Tranås över matchen mer och mer, och i den 60:e minuten var det Marcus Carlssons tur att göra mål för hemmalaget.

EFTER 2-0 TOG Gripen en timeout, men åtta minuter senare var det Konstantin Akhlestins tur att göra mål för Tranås. Då hade Gripen fått Markus Hillukkala utvisad för slag på skridskon några minuter tidigare. 3-0 blev sedan 4-0 till Tranås i den 81:a minuten, återigen var det Fredrik Nilsson som målade.

Trots Gripen-reducering två minuter senare var det för sent för att försöka komma ikapp hemmalaget i målprotoko­llet. Tranås-gripen 4-1 (0-0) Målen: 1-0 (54) Fredrik Nilsson, 2-0 (60) Marcus Carlsson, 3-0 (69) Konstantin Akhlestin, 4-0 (81) Fredrik Nilsson, 4-1 (83) Johan Grahn.

Utvisninga­r, Tranås: 2x10 min.

Gripen: 3x10 min.

Hörnor: 6-4.

Domare: Gustav Bortas.

Publik: 233.

I förra omgången vann som bekant Gripen med hela 9-0 i toppmötet med LAIK. Nu gick allt åt pipan. – Efter en bra prestation har vi haft svårt att hålla i det, det har vi sett tidigare under serien och det såg vi tyvärr nu också. Direkt efter matchen var jag mest besviken, nu är jag både irriterad och förbannad, sa Gbk-tränaren när Ttela-sporten kollade läget under söndagskvä­llen.

FÖRLUSTEN TILL TROTS ligger Gripens alltjämt kvar på tredjeplat­sen i serien. Detta sedan Nässjö överraskan­de förlorat hemma mot Åby Tjureda och LAIK kryssat mot serieledan­de Frillesås.

Just Frillesås kommer till Slättbergs­hallen på lördag och har då chansen att säkra en plats i elitserien nästa säsong.

Om nu inte Gripen sättar käppar i hjulen förstås.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? ENSAM MÅLSKYTT. Johan Grahn gjorde Gripens enda mål när hans lag föll mot Tranås.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ENSAM MÅLSKYTT. Johan Grahn gjorde Gripens enda mål när hans lag föll mot Tranås.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden