Ttela

VIF föll i årets första match

- GABRIEL ANDERSSON 0520-42 26 00 gabriel.andersson@ttela.se

En fin frispark signerad Filip Kalmertun räckte inte. Vänersborg­s IF föll med 2-1 borta mot Ljungskile SK i sin första utomhusmat­ch för säsongen.

LJUNGSKILE SK VÄNERSBORG­S IF 2 1

Det blev förlust borta mot Ljungskile SK när Vänersborg­s IF spelade sin första utomhusmat­ch för säsongen.

LSK, till vardags i division 1, visade sig vara numret för stort för VIF som trots reducering förlorade med 2-1.

Vänersborg­s tränare Frank Rosendahl var dock ändå nöjd med lagets insats.

– Det är ett bra lag vi möter, men vi står ändå upp och gör en mycket bra insats, säger han.

Ljungskile tog ledningen efter 23 minuter genom Jakob Olsson, och utökade i den 31:a minuten genom Robin Strömberg.

Vänersborg lyckades dock ta sig in i matchen igen efter att Filip Kalmertun reducerade till 2-1 genom en frispark i krysset.

Enligt Frank Rosendahl stod hela laget för goda insatser, men lyfter speciellt nyförvärve­n Vedat Mehmetis, Markus Johanssons och Tobias Danielsson­s insatser.

Vidare väntar träningsma­tcher mot IFK Uddevalla, IK Gauthiod, Melleruds IF, Holmalund, Säffle FF och Hisingsbac­ka innan seriespele­t i division 2 Norra Götaland drar igång den 7 april.