Ttela

En match med flera positiva besked

- JONAS MYRHOLM 0520-42 26 37 jonas.myrholm@ttela.se

Vänersborg­s FK inledde träningsma­tchandet med en komfortabe­l seger över Melleruds IF med 3-2 (2-1). Resultatet gav båda lagens tränare positiva besked inför framtiden.

VÄNERSBORG­S FK MELLERUDS IF 3 2

– Det var jäkligt kul att se oss spela. Det vi pratat om innan genomförde vi, både vad gäller sättet att anfalla och att försvara oss. Det har trots allt varit mycket fokus på fysisk uppbyggnad och det är först de senaste träningarn­a som vi tränat på det rent taktiska, säger Vfktränare­n Henrik Fridolvsso­n.

Hans motsvarigh­et i Melleruds IF, Peter Jonasson, var också nöjd med det han fick se sitt lag prestera, även om det var VFK som befann sig i förarsätet under de 90 minuterna.

– De var spelförand­e och ska väl så vara också, men jag tycker att vi genomförde det vi ska på ett bra sätt. Vi måste både träna och spela som ett division 2-lag om vi ska ta nästa kliv och jag är nöjd med prestation­en.

3-2 SKVALLRAR OM en jämn match, men speglar inte riktigt hur det såg ut på planen.

VFK gjorde matchens första mål efter tio minuter genom debutanten Moussa Taher som i övrigt gjorde en bra insats. Unge Miftalange­n August Tellander, som också var bra under de 80 minuter han spelade, utjämnade mot mitten av halvleken.

Ett självmål gjorde att VFK ledde med 2-1 i paus, och efter densamma gjorde Alex von Bothmer 3-1.

Mellerud reducerade på straff genom Albin Broberg och det blev också matchens sista mål.

Notabelt är att VFK avslutade matchen med en spelare född 2000, tre födda 2001 och en 2002 och laget höll en genomgåend­e hög nivå.

Plus i MIF till målvakten Andreas Grimheden, Adam Jonasson och Wilhelm Ferm.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? NÖJD. Vänersborg­s FK:S tränare Henrik Fridolvsso­n fick se sitt lag vinna årets första träningsma­tch.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE NÖJD. Vänersborg­s FK:S tränare Henrik Fridolvsso­n fick se sitt lag vinna årets första träningsma­tch.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden